Fijn debuut

A van Steeg A van Steeg
4 mrt 2023

Ine Maria Kiekens debuteert met De smaak van harteschijn. In deze feelgoodnovelle neemt ze de lezer mee in het leven van Mandy die een goed lopend bedrijf heeft. Maar wat als jouw ex je vraagt om zijn trouwtaart te maken? Neem je dan de opdracht aan?

Mandy en Jonas hebben samen een mooi zaakje opgebouwd waar Mandy de taarten decoreert en de klanten te woord staat, terwijl Jonas vooral in de keuken aanwezig is. Maar de twee zijn alleen maar hele goede vrienden totdat de ex van Mandy op de stoep staat en wil dat zij hun bruidstaart gaat maken. Jonas ziet hoe lastig Mandy dit allemaal vindt en bedenkt een plan. Hij en Mandy doen tegenover het aankomende bruidspaar net alsof ze een stel zijn. Maar wat als de gevoelens lijken op te spelen. Is dit dan om de situatie of speelt er toch meer tussen Mandy en Jonas?

De smaak van harteschijn is een goed debuut geworden. Je ziet de romance opbloeien en als Jonas Mandy meerdere keren te hulp schiet, ziet ze ook een hele andere kant van Jonas. Wat is hij eigenlijk toch een lieverd! Maar voelt ze wel echt wat voor hem of ziet ze hem alleen maar als reddende engel? Kiekens weet de lezer met een heerlijke feelgoodpen door het verhaal heen te leiden met soms ook hilarische gebeurtenissen. Echt heerlijk om te lezen! Je ziet Mandy en Jonas helemaal voor je en dat is wat je wilt tijdens het lezen.

Doordat de setting heerlijk alledaags is, zie je het verhaal als het ware leven. Dat maakt dat je als lezer ook door het verhaal heen vliegt. Voor je het weet heb je de 125 bladzijden al gelezen en kun je met een tevreden gevoel je reader dichtslaan. Ik hoop dat Kiekens meer boeken gaat uitbrengen in dit genre. Ze laat zien dat ze heel makkelijk een verhaal kan schrijven, die wel hele realistisch wegleest. Heerlijk voor de koude dagen nu of in de zomer aan het strand met een lekkere cocktail. Ik ben enthousiast en geef graag 4 sterren aan De smaak van harteschijn.

Meer recensies van A van Steeg