Gewoon para normaal (3.5*)

A van Steeg A van Steeg
4 mrt 2024

Gewoon para normaal is geschreven door Karin Achten en Toos van Boxtel en neemt de lezer in een bijzonder proces waarin beiden vrouwen heel open hun verhaal vertellen over hun ervaring in hun paranormale ervaring. De cover, titel en onderwerp spraken mij aan en ik mocht hun boek lezen nadat ik hun had benaderd. Maar hoe vond ik hun verhaal?

Toos van Boxtel heeft een eigen praktijk en toen Karin Achten daar naartoe ging, ging er een wereld voor haar open. De twee kregen een hechte band wat uiteindelijk heeft geresulteerd in dit boek van 136 bladzijden. Uiteindelijk maken de twee vrouwen een mooie ontwikkeling en reis door waar zelfs hun familie voor open stond. Heel mooi en bijzonder. Maar waarom sprak juist dit mij zo aan?

Toen ik Gewoon para normaal dichtsloeg, vond ik het een mooi gegeven dat de vrouwen zo open hun proces en ervaringen hebben beschreven. Want paranormaal wordt vaak als anders, raar of zelfs als slecht gezien want het bestaat toch niet echt. Maar persoonlijk sta ik hier wel open voor en dat was ook de reden dat ik dit kleine boekje graag wilde bespreken op ons blog, al doe ik er momenteel zelf niks mee.

De contacten die worden gelegd met overleden, maar ook met gidsen die Toos helpen om Karin maar ook andere mensen te helpen in hun proces om contact te leggen met het hiernamaals. De overleden personen worden gehoord, gezien en gevoeld, maar dit is voor iedereen anders. Zo mooi om te zien dat openheid naar de naasten kan resulteren in een bezoek aan Toos om hun ervaringen te zien en te voelen. Ook komt het tekenen, schilderen en schrijven aan bod in Gewoon para normaal. Een gegeven wat vaak kan helpen in het proces om jezelf te ontwikkelen en je verder open te stellen. Mindfulness wordt ook besproken wat maakt dat de basis in het boek aan de orde komt.

Gewoon para normaal is een boekje die mensen die graag meer over de paranormale wereld willen ontdekken een goede basis geeft over hoe het werkt en wat het voor je kan doen. De schrijfstijl is zeer open en door beide vrouwen wordt hun beleving heel open vertelt. Dit maakt ook dat je geprikkeld wordt om erover na te denken.

De opzet van het boek in de basis vond ik fijn, maar er werd veel in de tegenwoordige tijd geschreven wat ik persoonlijk niet altijd fijn vond lezen. De gebeurtenissen die ze beschrijven zijn al gebeurd en dat mag prima in de verleden tijd geschreven worden. Nu lees ik je over het verleden geschreven in het heden. Dat is het enige minpuntje die ik kan benoemen.

Wie graag meer wil lezen op een makkelijke en open wijze, zou Gewoon para normaal zeker een kans moeten geven. Het geeft een goed beeld wat het inhoudt en hoe jij zelf dit kunt ervaren zonder dat het ‘zweverig’ of gek is. Iedereen heeft een gids, maar veel weten het niet of doen er niks mee. Ik merkte tijdens het lezen dat ik weer meer geprikkeld werd om er weer bewust over na te denken. In het verleden heb ik een periode me er meer mee bezig gehouden, maar bewust gekozen om me er niet verder voor open te stellen. Heel mooi om dan de ervaringen te lezen van Toos en Karin.

Ik las het boek op een regenachtige zondag en had het met een dag gelezen. Het is heel toegankelijk geschreven en het nodigt uit om te voelen en te ervaren. Dank je wel dames voor jullie verhaal. Mooi dat Toos ook andere cliënten uit haar praktijk als voorbeeld heeft genomen in Gewoon para normaal. Hierdoor krijgt de lezer een vrij compleet beeld van hoe mooi paranormaal kan zijn en wat het voor je kan betekenen in je leven. Ik geef Gewoon para normaal graag 3.5 sterren.

Meer recensies van A van Steeg