Goed debuut van Ekberg

A van Steeg A van Steeg
12 mrt 2023

Het perfecte huwelijk is het debuut van Anna Ekberg en is ook als film (Kærlighed for Voksne) te zien op Netflix. Maar wat als je denkt een goed huwelijk te hebben maar je vrouw niet degene blijkt te zijn wie je dacht dat ze was?
Christian en Leonora zijn al jaren getrouwd en de ziekte van hun zoon heeft hun relatie getekend. Maar als het huwelijk te veel scheurtjes vertoont, neemt Christian een rigoureus besluit die verkeerd uitpakt. Maar hoe kan hij nu met zijn daad leven? En hoe gaat hij om met zijn vrouw nu zij nog in leven blijkt te zijn en dreigt hem aan te geven bij de politie als hij zijn affaire niet stopt? Christiaan lijkt steeds verder in de problemen te komen, maar wie kan hij nog vertrouwen in deze lastige periode in zijn leven? En kan hij zijn vrouw nog wel vertrouwen nu ze een hele andere kant van zichzelf laat zien?
Het perfecte huwelijk kwam mij tijdens het lezen heel bekend voor en wat bleek; ik had de film al gezien op Netflix. Dat maakte dat ik het boek toch op een andere wijze las omdat ik wist waar het einde heen zou gaan. De verhaallijnen komen vrij gelijk overeen wat maakt dat ik de clou al wist. Ekberg weet de lezer desondanks mee te nemen in een psychologisch verhaal die je in het verhaal trekt. Gevoelens van ontrouw, verraad, onzekerheid, liefde en doorzettingsvermogen maakt dat je nieuwsgierig blijft naar het verloop. Want wie zal er aan het kortste eind trekken en wie kun je nog vertrouwen?

Het perfecte huwelijk kent leuke personages en de setting is ook goed gekozen. Op een gegeven moment kreeg ik wel door, toen ik de film keek, welke kant het op zou gaan. Dit komt ook overeen met de verhaallijn in dit boek. Ekberg weet hoe ze een psychologische thriller moet schrijven. Ik wil binnen dit genre continu dat onderhuidse gevoel voelen en dat wist Ekberg zeker over te brengen. Door de snelle wisselingen in het verhaal wil je doorlezen om achter de echte waarheid te komen. Dit alles weet Ekberg met een vlotte pen voor elkaar te krijgen. Echt een mooi debuut.
Al met al is Het perfecte huwelijk goed debuut geworden Het verhaal kent genoeg vaart en het psychologische vlak is continue voelbaar. Dit maakt dat ik uitkijk naar haar volgende boek. Ik geef voor haar eerste boek heel graag 4 sterren weg.

Meer recensies van A van Steeg