Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wat een geweldig negende deel in de Kim Stone-serie

A van Steeg 21 mei 2024
Waar Verborgen waarheid van Angela Marsons met een plot eindigde die vroeg om Laatste belofte snel te gaan lezen, was ik blij dat ik de serie vrij kort achter elkaar kon verder lezen. Kim Stone heeft het niet makkelijk als ze na een maand weer aan de slag kan. Lukt het haar en haar team om de moorden op te lossen die ze in een vrij snel tempo op hun bordje krijgen?

Wanneer het lichaam wordt gevonden van een bekende arts, heeft Kim Stone direct weer een nieuwe zaak te pakken. Ook al is ze nog niet geheel herstelt, ze wil en moet aan de slag. Al snel wordt de lege plek in het team opgevuld door Penn waar Stone niet echt blij mee is. Maar kent het team hem eigenlijk wel en waarom wil hij zo graag dichter bij huis werken? Ondertussen heeft Stacey aan Kim gevraagd of ze verder mag, naast hun zaak, aan de vermissing van een jong meisje waar ze mee bezig was tijdens de afwezigheid van Stone. Maar als het team wordt belast met meerdere moorden die te maken lijken te hebben met het ziekenhuis, denkt Stone al snel de dader op het spoor te zijn en ze doet er alles aan om de zaak zo snel mogelijk op te lossen. Maar blijkt Bryant zijn gevoel dit keer juist te kloppen en wil Kim Stone de zaak te snel oplossen? Weet Stacey de zaak van het vermiste meisje naaste deze moorden zelfstandig op te lossen?

Wat heeft Marsons met Laatste belofte een waardige opvolger geschreven. Waar ik echt wel met een brok in mijn keel Verborgen waarheid dichtsloeg, weet ze met dit negende deel het vervolg toch een heel mooi plekje te geven. Ze weet het verhaal wederom beeldend te beschrijven waardoor je alweer uitkijkt naar het tiende deel genaamd Vergeten verleden die begin juli zal verschijnen. Even geduld dus nog, maar wat kijk ik uit naar deze opvolger.

Marsons heeft met de Kim Stone-reeks een geweldige serie op de markt gebracht die ik echt graag lees. Kim Stone is een geweldige vrouw en haar team is ook gewoon top. De personages zie je voor je, net als de setting en ik heb haar echt in mijn hart gesloten. Dit keer voel je de pijn en verdriet van het missen van Dawson, maar Penn heeft ook een mooie achtergrond waar ik graag meer van zou meer lezen. Hopelijk blijft het team voorlopig nog bij elkaar want ik weet niet of Stone anders nog staande blijft.

Complimenten aan Marsons voor dit geweldig negende deel. Ik heb wederom genoten van het team van Kim Stone en alles wat eromheen gebeurde. Ik hoop dat deze serie nog heel veel vervolgdelen krijgt als Marsons deze schrijfstijl en inlevingsvermogen weet vast te houden. 4 ruim verdiende sterren.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van A van Steeg

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?