Vier fijne korte feelgood verhalen
Onder de maretak is een feelgoodbundel van vier korte verhalen geschreven door Evy Fierens, Marije Gerritsen, M.H.J. Igel en Joseph Roelands met als onderwerp een maretak. Het mooie aan deze bundel is dat MH Books alle opbrengsten doneert aan het KWF. Alle reden om deze bundel aan te schaffen en heerlijk te lezen!
De eerste auteur die de aftrap mag doen is Evy Fierens. Zij neemt de lezer mee in het leven van Leila en Jane. Twee identieke tweelingzussen waarvan de ouders zijn overleden. Nu ze volwassen zijn, zijn de zussen heel gelukkig met hun winkel. Het enige wat Leila nog mist is een liefde in haar leven. Zal ze deze ooit weer mogen vinden nadat ze ooit met kerst is gedumpt en deze feestdagen nu verschrikkelijk vindt?
Marije Gerritsen neemt de lezer juist mee naar de dierentuin waar Hanne samen met haar dochtertje naar toe gaat net voor de kerst. Julius werkt daar en ze kennen elkaar van vroeger. Maar als ze elkaar weer ontmoeten onder nogal warme omstandigheden voor Julius in het kerstmannenpak, lijkt de dochter van Hanne haar eigen plan te trekken. Welke keuzes moet Hanne maken als alles gelijk lijkt te komen?
M.H.J. Igel trapt als derde af met een verhaal over een landgoed die Madeline erft van haar oma die ze nog nooit heeft gezien. Maar wat is het landgoed oud en wat moet er veel gebeuren! Maar waarom zit die boze burgemeester haar zo in de weg? Ze heeft toch superleuke en goede ideeën voor het landgoed? Gelukkig krijgt ze goede hulp van haar vriendin, maar hebben Madeleine haar plannen wel de juiste uitwerking?
Als enige man mag Joseph Roelands de feelgoodbundel afsluiten. Hij kiest als plek een warenhuis waar Evelien werkt en daar wel een hele knappe klant te woord mag staan. Hij is een stukje ouder dan haar, maar wat is hij charmant! Als ze het echte verhaal achter hem hoort, neemt ze een drastische beslissing in haar vrijgezelle leven. Zal het geluk haar nu wel mogen toelachen?
MH Books heeft met deze feelgoodbundel een heel verfrissende bundel uitgebracht. Omdat de deadline van maximaal 10.000 woorden waren, zijn de verhalen snel en kort, maar alle vier wel heel liefdevol en divers waardoor je echt vier verschillende korte verhalen leest. Waar ik in een bundel vaak een verhaal eruit vind springen, had ik dit nu totaal niet. Alle vier de verhalen zijn evenwichtig.
Ik las Onder de maretak met een dagje uit. De verhalen nodigen uit om te lezen mede door de uitnodigende schrijfstijl die heel toegankelijk is voor elke lezer. Ik hoop dat deze bundel veel verkocht mag worden zodat er veel geld naar het KFW overgemaakt kan worden. Een mooi doel die veel mensen kan helpen!