Sterke afsluiter van deze trilogie

A van Steeg A van Steeg
20 mrt 2023

adat Saeed Ajaib als selfpubber al goed aan de weg timmerde met Ontspoord en Ontketend, rond hij met Ontwaakt zijn trilogie met Rehza Khan af. Zou dit laatste deel net zo spannend en goed zijn uitgewerkt? En weet hij met dit derde deel nog meer fans achter zijn naam te scharen die zijn boeken ook zo geweldig vinden?

Net als in de twee voorgaande delen neemt Ajaib de lezer eerst mee in een terugblik naar de eerdere gebeurtenissen, maar het is toch absoluut aan te raden om eerst Ontspoord en Ontketend gelezen te hebben voordat je aan Ontwaakt begint. Zo kun je het beste de verhaallijn volgen en de personages beter aan elkaar koppelen.

Nadat Rehza zijn dochter eindelijk in het tweede deel heeft weten te bevrijden, zit hij nu in de gevangenis om hiervoor te boeten. De daadwerkelijke straf is nog niet bekend, maar tot die tijd slijt hij zijn tijd met zijn medegevangene in zijn cel en helpt hij in de bibliotheek. Ondertussen heeft hij via brieven contact met zijn dochter en zijn vrouw komt zo af en toe op bezoek. Maar wat er nu echt gaande is binnen de kloof, daar kan hij alleen maar naar gissen. Toch krijgt hij binnen de gevangenis interessante informatie, maar kan hij hier nu wel wat mee?

Ajaib weet met Ontwaakt wederom een goed uitgewerkt en spannende psychologische thriller te schrijven. Je voelt met de personages mee en helemaal als Nora het idee heeft dat haar vader niet meer veilig is in de gevangenis. Ook binnen de kloof is er veel onrust en dat weet de auteur feilloos aan het papier toe te vertrouwen. Het onderbuikgevoel is continu aanwezig en je hoopt zo voor het beste voor Rehza en zijn familie.

Wat mij betreft heeft Ajaib een sterke en goed uitgewerkte trilogie geschreven. De boeken sluiten naadloos op elkaar aan en dat maakt dat de auteur als selfpubber zichzelf heel goed op de markt heeft weten te zetten. Hier echt grote complimenten voor!

Wie op zoek is naar een sterke triller van Vlaamse bodem zal zich met de Rezha Khan trilogie echt weten te vermaken. De trilogie kent snelheid, spanning, goede personages en een sterke verhaallijn. Ik heb genoten van Ontwaakt. Ik keek al lange tijd uit naar deze afsluiter en ben blij dat ik deze trilogie heb mogen lezen. Ik geef deze afsluiter heel graag 4 sterren. En natuurlijk hoop ik dat Saeed Ajaib nog veel boeken mag gaan schrijven, want hij is echt een auteur die de lezer echt weet te vermaken met zijn boeken.

Meer recensies van A van Steeg