Advertentie
    A van Steeg VIP Club

Verloren woorden is een samenwerking tussen de auteur Robert Macfarlane en illustratrice Jackie Morris. En wat voor een! Het boek nodigt uit om bewonderd te worden want elke keer ontdekt de kijker weer wat nieuws. De illustraties zijn van zeer hoge kwaliteit en lijken zo uit de natuur gehaald te zijn. Per onderwerp zijn een zestal pagina's besteed. Op de eerste twee bladzijde kan de lezer speuren tussen de letters welk woord er aan de beurt komt. Daarna is er een prachtige tekst op de linker bladzijde te vinden waarbij elke alinea begint met de vervolgletter van het onderwerp. Op de rechterzijde is het onderwerp getekend. Daarna is er, over twee pagina's verdeelt het dier of plant te vinden in de natuur. Zo mooi om dit te lezen en te bewonderen! Zo komen onder andere de adder, bramen, heide, leeuwerik en reiger aan bod. In totaal komen negentien onderwerpen uit de natuur aan bod.

Het boek is uitgebreid, puur en een lust voor het oog. Het heeft de naam betoverboek gekregen, wat absoluut de lading dekt. Het boek ligt vrij zwaar in de hand, maar dat weegt niet op aan de inhoudt. Het geheel voelt tijdloos aan en de uitstraling is klassiek. Dit boek is een pracht cadeau voor jong en oud. De vertaling is in handen van Bibi Dumon Tak.

Verloren woorden is niet zomaar een boek. het is compleet, leerzaam, een lust voor het oog en blijft verrassen door zijn prachtige illustraties en de diversiteit hierin. Een boek die in iedere boekenkast zou moeten pronken door zijn tijdloze onderwerp en klassieke prachtige vormgeving. Ik heb in tijden niet zo'n mooi boek mogen lezen, ervaren en bekijken.


Reacties op: Wow, wat een schitterend prentenboek!

2
Verloren woorden - Robert Macfarlane Jackie Morris
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker