Lees dit boek.

Aishareads 06 mei 2020
Vanessa Wye heeft op 15-jarige leeftijd voor het eerst seks met haar 42-jarige leraar Jacob Strane. Het is een intense affaire die jaren doorgaat en zelfs wanneer zij volwassen is kan ze het nog niet volledig loslaten.
Jacob Strane wordt 17 jaar later door een voormalig leerlinge beschuldigd van seksueel misbruik. Wanneer de oud-leerlinge contact opneemt met Vanessa komt zij in een intens innerlijk conflict terecht. Want was haar relatie met haar veel oudere leraar ware liefde of is ook zij jaren geleden seksueel misbruikt? •

Want een intens, donker en heftig verhaal was dit. Ik werd volledig meegezogen in het verhaal en in de emotionele achtbaan waar Vanessa doorheen gaat. Er worden in het boek steeds sprongen in de tijd gemaakt tussen de volwassen Vanessa en Vanessa in haar tienerjaren – toen de ‘affaire’ begon. Ik vond het echt heel veel toevoegen aan het verhaal om de gebeurtenissen ook door de ogen van Vanessa als tienermeisje te bekijken. Want dat is nou eenmaal een leeftijd dat je heel kwetsbaar, onzeker en beïnvloedbaar bent. Op die leeftijd voel je je vaak al volledig volwassen maar het is niet voor niets dat je dat wettelijk nog niet bent, je hersenen zijn nog niet volgroeid en je kunt de gevolgen van je beslissingen nog niet volledig overzien.

Op sommige gebieden leek het wel alsof Vanessa een beetje in haar tienerjaren is blijven hangen, want ook de volwassen Vanessa komt soms nogal onvolwassen over. Ze is naïef en ze bekijkt de wereld een beetje door een roze bril. Af en toe is dit als lezer wel frustrerend maar tegelijk vond ik dat één van de dingen die het verhaal heel interessant maakte. Een hoofdpersoon die je niet helemaal begrijpt laat je ook nadenken over jezelf en hoe jij denkt dat je gehandeld zou hebben in dezelfde situatie. •

Dit boek past echt volledig in deze tijd waarin seksueel misbruik langzaamaan een heel klein beetje bespreekbaar wordt en hopelijk helpt het om het taboe nog meer te verbreken.
Lees dit boek.

Meer recensies van Aishareads