Doet het pijn? is een dark romance met thrillerachtige randjes, geschreven door H.D. Carlton (ja — van Ik heb je gevonden, Adeline) en uitgegeven door SVM Uitgeverij.
Een verhaal vol woede, lust, aantrekkingskracht en dat heerlijke touch her and die gevoel…
Oh — en hij valt eerst. Altijd een zwakte van mij.
Sawyer is al zes jaar op de vlucht.
Na herkenning op het vliegveld vlucht ze naar Australië. Om te overleven “leent” ze identiteiten — meestal van mannen — om creditcards aan te vragen. Ze haat het. Ze voelt zich schuldig. Maar gepakt worden is geen optie.
Dan ontmoet ze Enzo.
Een norse Italiaanse haaienonderzoeker.
Wat begint met een onschuldige ontmoeting in een café, eindigt met een middag in een grot… en een nacht in zijn huis.
Daarna verdwijnt Sawyer. Met zijn gegevens.
Enzo ontdekt het.
En gaat haar achterna.
Wanneer hij haar weken later vindt, neemt hij haar mee aan boord van zijn schip. Hij wil wraak.
Maar lust ligt constant op de loer…
Tot een storm alles verandert en ze stranden op een bijna verlaten eiland.
Met nadruk op bijna.
Wat volgt is een intense slowburn waarin ze elkaar telkens aantrekken en weer afstoten. Geheimen, leugens, angst en verlangen wisselen elkaar af. Net wanneer je denkt nu dan, duwt één van hen de ander weer weg.
Ik zat zó in dit verhaal — meerdere keren letterlijk op het puntje van de bank.
Dit boek voelt totaal anders dan Carltons eerdere werk. Het gaat niet alleen over obsessie en passie, maar ook over identiteit, overleven, haaien… en wat waardige liefde eigenlijk betekent.
Ja, er zitten weer triggers in.
Maar eerlijk? Dat houdt het leven ook interessant, toch?