Spannend verhaal en karakters met diepgang

Anita 03 januari 2026
Ik had eigenlijk hele andere plannen voor deze ochtend, maar toen ik nog honderd bladzijden te gaan had, móést ik gewoon weten hoe dit boek zou aflopen. Wat een ontzettend goed geschreven en origineel verhaal!

Kort samengevat:
Jet denkt dat ze alle tijd van de wereld heeft en stelt in haar leven alles uit. Vandaag niet, dat kan morgen wel. Totdat ze in haar eigen huis wordt aangevallen en drie harde klappen op haar hoofd krijgt. Die blijken fataal: ze heeft nog maar één week te leven. Ze besluit deze laatste dagen te gebruiken om haar eigen moordenaar te vinden, samen met haar buurjongen Billy. Het is haar laatste kans om iets nuttigs te doen, om iets af te maken — maar de tijd dringt onverbiddelijk.

Vanaf het begin had ik geen idee waar het verhaal naartoe ging, en het einde zag ik al helemaal niet aankomen. Halverwege wordt het boek bijna onmogelijk om weg te leggen, omdat je móét weten wie Jet heeft aangevallen en waarom. Steeds denk je dat je het doorhebt, om er vervolgens achter te komen dat je er volledig naast zat.

Ook de ontwikkeling van Jet is prachtig beschreven. Hoewel ze weet dat ze zal overlijden, beleeft ze een intense en betekenisvolle week waarin ze beseft wat — en vooral wie — echt belangrijk is in het leven. De relatie met haar jeugdvriend en buurjongen Billy ontwikkelt zich razendsnel, en hun bijzondere band is ontroerend en mooi uitgewerkt.

Het is niet alleen een spannend verhaal, maar ook een boek met sterke, interessante personages die je blijven boeien tot de laatste bladzijde. Absoluut een aanrader — en super leuk dat ik dit boek heb gewonnen bij Volt.

Meer recensies van Anita