Zet deze maar vast op je lijstje!

Anita 28 december 2025
Via NetGalley kreeg ik van One More Chapter / HarperCollins de kans om het nieuwe boek van Evie Woods te lezen, dat in februari zal verschijnen. Aangezien ik al haar eerdere boeken geweldig vond, hoefde ik daar geen moment over na te denken!

Korte samenvatting:
Devlin krijgt een zeer oude viool in handen, die hij als cadeau aan zijn vriendin wil geven. Wat hij niet weet, is dat iemand koste wat kost diezelfde viool wil bemachtigen. Terwijl Devlin op zoek gaat naar de herkomst van het instrument en onderweg bijzondere mensen ontmoet, begint een race tegen de klok om veilig te blijven en de viool uit handen van anderen te houden…

The violin maker’s secret is een prachtig geschreven verhaal met een heerlijke, cozy vibe. Het is echter veel meer dan een luchtig boek: het zit vol diepgang. De hoofdpersonages maken ieder een moeilijke periode door, maar ontdekken gaandeweg dat ze sterker zijn dan ze zelf dachten — vooral met de steun van elkaar. Hun persoonlijke groei en het leren vertrouwen op zichzelf en elkaar vond ik ontzettend mooi om te volgen. Vooral Gabrielle’s verhaallijn raakte me: hoe zij langzaam haar eigen stem vindt, zelfvertrouwen opbouwt en uiteindelijk afrekent met haar verleden is prachtig uitgewerkt.

Daarnaast bevat het verhaal de nodige humor en leer je er verrassend veel van. Het is duidelijk dat Evie Woods veel kennis heeft van violen, klassieke muziek en componisten, of zich hier grondig in heeft verdiept. Ik vind het altijd een meerwaarde wanneer een boek je iets leert, en de combinatie van een sterk verhaal met een vleugje historie is hier bijzonder geslaagd.

Complimenten ook voor degene die de cover ontworpen heeft!

Je moet nog even geduld hebben tot februari, maar zet The violin maker’s secret alvast maar op je TBR!

Meer recensies van Anita