Advertentie
    Anne0704 Hebban Recensent

Thomas Rueb is een journalist die werkzaam is bij het NRC. Via een tip komt hij op het spoor van Eugene, de vader van Laura H., die alles wat in zijn macht lag heeft geprobeerd om Laura terug te krijgen uit IS-gebied naar Nederland.
Laura is bekeerd tot de islam en vertrekt samen met haar man en twee kinderen naar het kalifaat. Haar man, Ibrahim, mishandelt Laura in Nederland en belooft beterschap als zij vertrekken naar Syrië: “daar gebeuren dat soort dingen niet en leven alle moslims vroom met elkaar”. Hoe anders is dat als ze uiteindelijk na een helse reis aankomen in Syrië.

Het sterke van dit boek is dat het heel volledig is. Je kunt merken dat de schrijver een journalistieke achtergrond heeft en dat hij veel bronnenonderzoek gedaan heeft. Omdat dit een heel gevoelig onderwerp is binnen de Nederlandse samenleving, is het van belang dat de ervaringen, voor zover mogelijk, worden onderbouwd. Anders zouden critici al snel gaan twijfelen of dit verhaal een realistisch beeld schept. Dat doet Rueb uitstekend. Daarnaast kunnen veel mensen zich geen voorstelling maken van de redenen om af te reizen naar het kalifaat en zijn er veel vooroordelen over. Natuurlijk is iedereen anders, maar dit boek biedt een inkijkje in de wereld van is en beweegredenen van jongeren om daar naartoe af te reizen. Ook is het erg interessant te lezen wat de ervaringen van Laura en Ibrahim in Syrië zijn. Dit kan ook zeer waardevol zijn voor andere moslims die twijfelen om af te reizen naar dit gebied of voor andere burgers om een beeld te vormen bij deze wereld. Zeker een aanrader en zet aan tot nadenken en levert veel gespreksstof op!

Reacties op: Is het gras groener aan de overkant?

350
Laura H. - Thomas Rueb
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 26,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker