Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van Schuldige poëzie van Aat van Gilst wil je weten wie die man is en wat zijn achtergrond is. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wat er mee bedoeld wordt.
Schuldige poëzie van Aat van Gilst is opgedeeld in drie delen: Periode: het interbellum, Periode: de Tweede Wereldoorlog en Periode na de oorlog: in cel en kamp en vrijgelaten, waarin de gedichten bij de passende periode geplaatst zijn. Aan het eind van veel gedichten kan je lezen waar het gedicht vandaan komt, van wie het is en kom je iets meer over de auteur van het gedicht te weten.
Er zijn een paar gedichten in het Duits, Afrikaans en Fries geschreven, maar de meeste gedichten zijn in het Nederlands geschreven. Soms moet je een gedicht of een stukje van een gedicht wel een paar keer over lezen om te begrijpen wat er bedoeld wordt of dat je het echt wel goed hebt gelezen. Ondanks dat de gedichten vaak schokkend, afschuwwekkend zijn zoals bijvoorbeeld de gedichten waarin Hitler wordt vereerd, is het goed dat de gedichten zijn gebundeld. Het geeft een tijdsbeeld weer, maar is ook van historische waarde en je voelt de oprechtheid van de auteurs, ook al ben je het er niet mee eens.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/10/schuldige-poezie-aat-van-gilst.html .

Reacties op: Vaak schokkend en afschuwwekkend

1
Schuldige poezië - Aat van Gilst
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker