Een prachtig boek voor kinderen die te maken hebben met gescheiden ouders

annekederuiter 16 juni 2025
Evy is zes jaar en thuis is het de laatste tijd niet meer zo gezellig als vroeger. Haar papa en mama maken vaak ruzie. Ze denkt hier veel over na op school. Haar ouders besluiten om uit elkaar te gaan, ze scheiden. Evy heeft veel vragen en voelt veel emoties. Hoe moet ze hier mee omgaan? En zijn er in de klas misschien nog meer kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn?

De schrijfster heeft een boek geschreven met een pittig onderwerp, scheiden. Toch gebeurt dit vaker dan we willen en zijn er vaak ook kinderen bij betrokken. Ik denk dat dit boek een heel belangrijk boek is voor kinderen. Het is nooit leuk als je ouders uit elkaar gaan maar dit verhaal is heel mooi omschreven vanuit het perspectief van een kind. Hierdoor kan een kind veel beter begrijpen wat er gebeurt en dat emoties als boosheid en verdriet heel normaal zijn. En nog belangrijker misschien wel is dat het kind leest dat er veel meer kinderen gescheiden ouders hebben en het kind niet alleen is hierin.

Ik vind dat dit boek eigenlijk op alle basisscholen beschikbaar zou moeten zijn. Het is heel krachtig geschreven en ondanks dat het een moeilijk onderwerp is toch ook een heel hoopvol en liefdevol einde. Als ik nog jong zou zijn en mijn ouders zouden gaan scheiden zou ik heel veel aan dit boek kunnen hebben.

Al met al echt een aanrader! Ik ken niet veel boeken voor kinderen die dit onderwerp op deze manier ter sprake brengt echt heel krachtig en goed gedaan!

Meer recensies van annekederuiter