Hoe red een trol zich in onze wereld

annekederuiter 29 augustus 2025
Drolgar de onbevreesde dood een fae kind en wordt daar flink voor gestraft. Hij wordt verbannen naar de mensenwereld. Hij houdt zijn trollenziel maar krijgt een mensenlichaam. Drolgar begrijpt helemaal niets van de mensenwereld en komt daardoor eerst in een psychiatrische kliniek terecht. Hier leert hij gelukkig voldoende om zich daarna staande te houden in de mensenwereld. Maar hij blijft toch van de ene naar de andere lachwekkende situatie (t)rollen. Hij probeert wanhopig een weg terug te vinden naar zijn eigen dimensie. Maar dan wordt hij ook nog eens verliefd… Hoe houdt Drolgar zich staande? En weet Drolgar met de nieuwe gevoelens en emoties om te gaan? En vind Drolgar de weg terug of blijft hij vastzitten in de mensenwereld?

Eigenlijk is dit niet helemaal mijn genre maar wat heb ik genoten van dit boek! Elke heeft Drolgar en zijn lompe trollen trekjes goed weten over te brengen. Ik heb meerdere keren hardop moeten lachen tijdens het lezen. Vooral als hij ook nog eens verliefd wordt en zich echt gaat gedragen als een verliefde puber geniaal.

Ik heb eigenlijk nog niet eerder een boek als dit gelezen. De combinatie van de grove taal her en der, de humor en af en toe een beetje spice vond ik echt fantastisch. Het boek leest ook lekker vlot weg en je gaat helemaal meeleven met Drolgar.

Wat ik ook erg goed vind is dat Elke eigenlijk ook wel een boodschap verwerkt heeft in dit boek. Want zijn onze typische mensen trekjes wel altijd even normaal of goed? Denk aan roddelen daar snapt Drolgar helemaal niks van hij is gewoon eerlijk. Maar in onze wereld is dit heel normaal. Elke zorgt er in ieder geval voor dat je toch met een kritische noot gaat kijken naar onze typische mensen trekjes. En dit vind ik een hele goede toevoeging aan het boek.

Al met al vind ik het echt een aanrader om te lezen! Het leest makkelijk weg en als je ook nog zin hebt om tussendoor te kunnen lachen zou ik maar gauw in dit boek beginnen.

Meer recensies van annekederuiter