Wat een verassend leuk boek
Dit was weer een heerlijk verhaal van het ministerie van oplossing maar wel met een hele leuke en bijzondere twist.
Je stapt als lezer in de rol van ambtenaar als nieuw lid van het team. Je beleeft het avontuur dus echt zelf. En het begint gelijk heel spannend met de verdwijning van mevrouw vis. Wat moeten jullie nu doen? En hoe vinden jullie mevrouw vis weer terug? En is ze wel veilig? En wat gebeurt er onderweg nog meer?
In dit boek zit je echt in het team en maak je door het boek heen steeds opnieuw keuzes over wat je gaat doen. Als je een keuze gemaakt hebt staat er welk hoofdstuk je dan moet gaan lezen. Maar pas op denk wel aan de regels van het ministerie anders is de kans groot dat je minpunten krijgt. Kies je volgens de regels verdien je daar natuurlijk pluspunten mee. Als je het hele verhaal door bent tel je alles bij elkaar op en kun je achterin het boek kijken of je geschikt bent als ambtenaar. Ik kwam net 1 puntje te kort voor de perfecte score toch een paar verkeerde beslissingen genomen oeps. Maar al met al blijk ik toch een goede ambtenaar. Misschien heeft het me wel geholpen dat ik de eerdere boeken uit de serie al gelezen had.
Het zijn lekker korte hoofdstukken en je mag echt veel keuzes maken. Je gaat van de ene kant van het boek naar de andere kant echt superleuk. Dit boek is echt geschikt voor avontuurlijke lezers. Ook op scholen is dit denk ik een heel leuk boek om in de klas voor te lezen en de kinderen keuzes te laten maken. Want er zijn denk ik ook echt wel dingen te leren van bepaalde keuzes die je moet maken.
Ik vond het echt een superleuk boek echt een aanrader! Past ook helemaal bij het thema van de Kinderboekenweek en ik denk dat ik het boek nog een keer ga lezen en andere keuzes maak omdat ik toch wel heel nieuwsgierig ben hoe het verhaal dan gelopen was.