Een echt piratenboek
Kapitein zwarttand heeft het schip de schuimkliever verovert. Terwijl de scheepskinderen van de Schuimkliever moeten overleven op een eilandje krijgt kapitein zwarttand een beetje spijt dat hij de Schuimkliever verovert heeft. Het schip komt namelijk in de greep van de klabauter, een boosaardig zeemonster. Zwarttand en zijn piraten bereiden een valstrik voor om de klabauter te kunnen vangen. Maar is de klaubauter wel wie ze denken dat hij is? En wat gaan de scheepskinderen doen om hun eigen schip terug te veroveren? En blijft iedereen leven of vallen er slachtoffers in deze strijd?
Het boek begint met een waarschuwing vooraf. Je wordt gewaarschuwd voor het boek dat spannend en griezelig gaat zijn en dat het geen ‘haha’-boek is. Dat je niet snel bang moet zijn en nu nog kan besluiten te stoppen met lezen. Ik vind dit heel goed gevonden van de schrijver en bij mij zorgde het juist voor nog meer nieuwsgierigheid naar het verhaal en wilde daarom juist snel doorlezen.
Wat ik ook erg leuk vind is dat dit boek gebaseerd is op een verhaal wat de vader van de schrijver altijd vertelde met bedtijd. Zo leuk hoe dit soort verhalen in leven blijven.
Het verhaal zelf is erg spannend en tegelijkertijd zitten er ook nog grappige stukjes in. Ik moest er eerst wel even inkomen omdat het verhaal begint als het schip al verovert is door de piraten en er daarom wat dingen voor mij onduidelijk waren. Maar dit werd al gauw goed gemaakt omdat er na de eerste hoofdstukken de schrijver vertelt hoe het begon. Deze afwisseling maakt het ook erg leuk.
Al met al is dit echt een aanrader voor de jeugd die van spannende boeken houdt. Ook voor kinderen die iets minder makkelijk lezen is dit boek een aanrader. De korte hoofdstukken en het totale aantal bladzijden maken dat het vlot wegleest ook voor de lezers die wat moeite met lezen hebben.
Ik geeft het boek daarom ook 4 sterren.
Ik geeft het boek daarom ook 4 sterren.