Hoe zou jij het vinden om een digitaal alter ego te hebben
Fabian en Roz leven in een wereld die bijna te vredig is. Dit komt doordat elke inwoner gekoppeld is aan een digitaal alter ego, een dialego. Een dialego is de perfecte versie van jezelf en het is de bedoeling dat iedereen zich net zo verdraagt als hun dialego. Alleen Fabian en Roz hebben daar helemaal geen zin in. Ze willen doen wat ze zelf willen en gaan hierin vaak de grens over van wat hun dialego accepteert. Bij de maandelijkse check krijgen ze dan ook regelmatig een oranje of rood scherm. Voor deze mensen is alleen geen plek in de samenleving. Fabian komt in grote problemen en Roz er alles aan doen om Fabian te helpen. Roz gaat op zoek naar de bron van dialego’s. In deze zoektocht komt ze het boek alleen samen tegen dat dertig jaar geleden geschreven is. En de schrijver hiervan is precies de persoon die ze moet hebben. Kan Roz Fabian op tijd redden? En wie kan Roz vertrouwen?
Marloes heeft weer een heel goed boek geschreven. Het speelt zich af in de toekomst maar heeft toch veel hedendaagse onderwerpen waar wij nu ook al mee te maken hebben in deze wereld. Ook bij ons krijgt AI een steeds grotere rol. Het boek blijft spannend van het begin tot het einde. Je wordt helemaal meegezogen in de wereld van Roz en Fabian. En heel eerlijk hoop ik echt niet dat onze wereld er over dertig jaar zo uit zou zien als bij Roz en Fabian. Het zijn korte hoofdstukken waardoor het lekker vlot wegleest. Het zijn eigenlijk 2 boeken in 1 en tijdens het lezen wordt je ook al heel erg meegenomen in het tweede boek, alleen samen. Hierdoor wordt je nieuwsgierigheid gewekt en komen de beide boeken uiteindelijk heel goed samen. Echt heel knap gedaan! Naast dat de cover al heel mooi is, is er er ook veel aandacht gegaan naar de binnenkant van het boek. Hierdoor heb je eigenlijk nog meer het idee dat je echt in het verhaal zelf zit.
Al met al is dit echt een super leuk en spannend boek van Marloes en ik zou het zeker aanraden aan jeugd die wel van wat spanning houden. Alles bij elkaar kan ik niet anders dan 5 sterren geven. Ik kijk alweer uit naar het volgende boek van Marloes.