Je zou maar verdwaald zijn onder de grond

Ruby en haar klasgenoten zijn op schoolreis naar Parijs. Ruby kijkt er enorm naar uit en wil alles vastleggen voor haar YouTube-kanaal. Maar al snel verandert de schoolreis in een nachtmerrie als Ruby, Olivia, Val en Selena uitgenodigd worden door een voor hun onbekende jongen, Julien, voor een geheim feest in de catacomben onder de stad. Wat ze alleen niet weten is dat dit geheime feest er helemaal niet komt en het een strijd wordt om te overleven onder de grond.

De paniek onder de grond wordt steeds groter en langzamerhand ontdekken ze de donkere geheimen. Gaan ze hier nog levend uitkomen?

Boven de grond is iedereen er eerst nog van overtuigd dat ze weggelopen zijn. Behalve Sean die is er vanaf het begin van overtuigd dat er echt iets aan de hand is. Hij doet er dan ook alles aan om Ruby te vinden, want wat Ruby dan nog niet weet is dat Sean een oogje op haar heeft.

Door de korte hoofdstukken leest het boek lekker weg. Wel merkte ik dat de spanning wat langzaam opgebouwd werd. Soms werd het me wat te langdradig. Ik had misschien ook andere verwachtingen omdat alle andere boeken uit de politie niet betreden serie een stuk minder aantal bladzijden heeft en de spanning in die boeken daardoor snel en goed opgebouwd wordt waardoor je niet kan stoppen met lezen. Dat miste ik in dit boek een beetje.

Wat ik wel erg goed vond is dat de personages die onder de grond vast komen te zitten op de één of andere manier iets met elkaar te maken hebben en je zo wel een goed beeld krijgt van de karakters en vriendschappen onderling van de personages. Dit zorgde ook onderling vaak voor geheimen die onthuld werden en daardoor spanningen onderling. Bij Julien had ik aan het begin veel vraagtekens want wie is deze jongen maar aan het einde van het boek wordt alles duidelijk. De hoofdstukken worden afgewisseld in perspectief tussen Ruby en Sean dit vond ik leuk omdat je zo ook mee kreeg wat er boven de grond verder gebeurde en leerde je Sean ook goed kennen.

Al met al vond ik het zeker wel een leuk boek om te lezen alleen wat minder spannend dan ik gehoopt had. Voor jeugd die wel van spannend houdt maar niet te spannend is dit het perfecte boek.

Meer recensies van annekederuiter