Voor mij was het 'm net niet.

Annemarie van de Kuilen Annemarie van de Kuilen
18 mrt 2023

De Patiënt – Petra Stark
Eerste druk, oktober 2022
Uitgeverij LetterRijn
ISBN: 9789493192454

===Ze dacht dat deze man te vertrouwen was.
De blik in zijn ogen leek veranderd want hij deed haar denken aan een roofdier. Er stak een vlaag van paniek op.
Hier lag ze vastgeketend in rode lingerie. Ze moest denken aan The Night Stalker. Misselijkheid overviel haar. Had hij soms iets in de Champagne gedaan? Ze besefte dat haar laatste uur geslagen had. De paniek die haar overmande zorgde dat de dood sneller intrad.===

Vincent Roels en zijn ex Sarah hebben samen een zoon.
Net als zijn beste vriend Eric is Vincent gefascineerd door SM.
Als ze samen naar een SM club gaan gebeurt er iets verschrikkelijks wat zowel Vincent als Eric blijft achtervolgen.

Vincent, die verpleger is, wordt ontslagen en Eric biedt hem een baan aan.
Hij wordt de verzorger van Peggy, de moeder van Eric, die ALS heeft. Tevens kan Vincent wonen in het luxe appartement van Peggy.
Peggy maakt gebruik van een computergestuurde rolstoel met een spraakcomputer.
Als Vincent in de buurt is hoort hij vanuit de spraakcomputer: “Ik ken jouw geheim en weet wat je met het meisje deed”.
Hij is totaal uit het veld geslagen en snapt er niets van.
Wat is er aan de hand.
Is de moeder van Eric echt zo ziek als zij zich voordoet of probeert zijn vriend op een misselijke manier grappig te zijn.

De voorkant van het boek ziet er mysterieus uit met een vlindermasker en de rolstoel. Na het lezen van de proloog hoopte ik op een spannend verhaal.
Er gebeurt genoeg in het boek. Alleen wanneer er iets gebeurde werd er zo'n lang verhaal om heen gebreid dat het voor mij langdradig werd.
Ik vond de personen die af en toe eens langs komen in het boek erg vaag en voegde weinig toe.
Best jammer.

Rotterdam, 18 februari 2023
Annemarie van de Kuilen 2.5* afgerond 2*
Met dank aan ThrillZone en LetterRijn.

Meer recensies van Annemarie van de Kuilen