Advertentie
    Annemieke de Jong Hebban Recensent

In Slumber van Becky Bird is voor de zoveelste keer een ‘twisted version’ van een sprookje neergezet. In dit geval van het verhaal van Doornroosje. Wie kent het nou niet? De prinses die als baby vervloekt wordt, zich prikt aan het spinnenwiel om eeuwig te slapen. Haar redding is ‘true loves kiss’.

Bird is er in geslaagd een andere kijk op dit sprookje neer te zetten. Met haar toegankelijke schrijfstijl en gedetailleerde beschrijvingen verteld ze het verhaal van prins Thomas, die na het overlijden van zijn vader genoodzaakt is ‘sleeping beauty’ voor zich te winnen als zijn vrouw, zodat hij kan trouwen en de rol van zijn vader over kan nemen. Wat Thomas niet weet is dat de kardinaal hele andere plannen heeft met Thomas en zijn toekomstige koninkrijk. Hij wil Thomas vermoorden en trouwen met de koningin, om zo zelf te gaan heersen.

De kardinaal is vastbesloten, maar Thomas krijgt hulp vanuit een onverwachte hoek. Weesmeisje Lucy – die is weggelopen – biedt hulp. Samen vervolgen ze de toch om Aurora vanuit haar slaap te bevrijden. Eenmaal daar laat Lucy aan Thomas zien hoe een echte ‘true love kiss’ hoort te zijn. Thomas slaagt erin Aurora wakker te kussen. De grote vraag is echter – wiens kus heeft er werkelijk de vloek verbroken?

Het verhaal op zich is een prima geschreven verhaal, met mooie personages en een leuke verhaallijn. Voor liefhebbers die regelmatig twisted fairytales lezen is het boek wellicht weinig verrassend en origineel. De verhaallijnen hebben een bepaalde voorspelbaarheid, waardoor het verhaal minder avontuurlijk is dan je in eerste instantie zou verwachten.

Gesteld mag worden dat Slumber een uitstekend geschreven verhaal is, maar voor fans en veel lezers van twisted fairytales weinig verrassend zal zijn.

Reacties op: Goed geschreven weinig verrassende twisted fairytale!

1
Slumber - Becky Bird
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker