Uniek, sterk en makkelijk te lezen
Ik heb 'Koepels van Macht' uitgelezen. Dit boek is het eerste deel in een fantasy series geschreven door Judith Verboekend.
"De tovenaar was dol op machtsvertoon. Hij gaf graag een demonstratie van zijn hocus pocus."
Wat heb ik ontzettend genoten van dit verhaal. De manier hoe het geschreven is maakt dat het boek ontzettend lekker wegleest en ik heb deze dan ook in een record tijd uitgelezen. Ik ben erg verrast door de plottwisten die in het verhaal verwerkt zijn en met name het einde. Ik kijk dan ook nu al super uit naar het volgende boek in de serie.
"Elfen verdwijnen niet zomaar, ze moeten hulp hebben gehad."
Dit boek gaat over elfen, tovenaars, mensen en koninklijk bloed. Het verhaal is vooral geschreven vanuit het oogpunt van prinses Arinelle en Rhakko de elf. Ook zijn er stukken geschreven vanuit het perspectief van Mytran de tovenaar.
Arinelle en Rhakko zijn het oneens met de gang van zaken en de vraag is of zij voor verandering kunnen zorgen of dat ze zich problemen op de hals halen.
"Zo schattig hoe je geen spier verrekt als je de tovenaar uitdaagt, maar wel rood wordt na één simpele klus."
Ik vind het een indrukwekkend en uniek verhaal dat sterk geschreven is. De personages hebben duidelijke karakter eigenschappen die het verhaal leuker maken, maar je ook zeker met ze laten meeleven.
Het boek zit vol met toffe fantasy elementen, maar maakt toch ook wel combinaties met echte en serieuze onderwerpen. Ik denk zeker dat dit het boek een extra diepte laag gegeven heeft.
"Laat hem je geest niet vergiftigen."
De personages groeien mee met verhaal en deze ontwikkeld zich steeds verder. Je kan merken dat het verhaal ergens naar toe werkt. Dit helpt zeker mee met het uitkijken naar het volgende deel.
Het verhaal is gewoon heel leuk en ik heb dan ook erg genoten van dit boek. Ik geef het vijf sterren.
"Elfen verdwijnen niet zomaar, ze moeten hulp hebben gehad."
"Laat hem je geest niet vergiftigen."