Diep, humoristisch en indrukwekkend

Annie 24 juni 2025
This post will be in Dutch. You can click translate at the bottom.

Ik heb 'Neem nooit een beste vriend' van Erna Sassen uitgelezen. Dit is een jeugd roman.

"Neem nooit een beste vriend. Je hebt er niks aan."

Dit is het tweede boek van Erna Sassen dat ik lees en ik ben fan. Ik weet dat de boeken bedoeld zijn voor jeugd, maar ze zijn gewoon verschrikkelijk vermakelijk. Vol met humor, sarcasme en nuchterheid, terwijl er oprecht zware onderwerpen aan bod komen.

"Misschien heb ik een ouwelullenziel."

Het boek gaat over Joshua. Het hele boek is vanuit zijn oogpunt en is geschreven op een manier alsof hij het de lezer verteld. Je krijgt een soort van blik achter de schermen en tegelijk een boek wat super makkelijk wegleest.

"Ik snap de wereld niet."

Het boek behandeld relevante, actuele en belangrijke thema's. Het boek is de realiteit. De pandemie en de lockdowns zijn er ook in meegenomen en wat daarvan de impact is. Het boek richt zich onder andere op geaardheid, mentale gezondheid, eenzaamheid, seks, school, liefde, onzekerheid, 'stoornissen' en vriendschap.

"Mij krijgen ze niet kapot."

Het mooie aan het boek is dat het zo ontzettend nuchter geschreven is. Een tiener bijvoorbeeld kan zo kennis maken met moeilijk onderwerpen op een manier die vermakelijk en toch indrukwekkend is en ik denk oprecht dat dat een toegevoegde waarde heeft. Het is een top boek en ik geef het boek vijf sterren.

Meer recensies van Annie