De vergeten brief

Aspen 13 januari 2020
De vergeten brief gaat over Edie en haar moeder Meredith. Zij hebben nooit een goede band gehad. Wanneer Meredith een vergeten brief krijgt komt Edie erachter dat haar moeder vele geheimen heeft. Edie probeert deze geheimen te ontrafelen en komt daardoor terecht op kasteel Milderhurst waar de zussen Blythe wonen.

Het verhaal is zeer uitgebreid omschreven. Hierdoor kreeg ik precies een beeld van de omgeving. Vooral de beschrijvingen van kasteel Milderhurst waren prachtig en gaven mij het gevoel hier naartoe te willen. Doordat het zo uitgebreid beschreven is vond ik het verhaal erg traag. Ik zat steeds te wachten totdat er echt wat zou gaan gebeuren.

Het verhaal wisselt tussen 1992, de tijd van Edie, en rond de 2e Wereldoorlog. Vooral de tijden rond de oorlog wisselen de jaartallen zich af. Dit is echter niet op chronologische volgorde. Dit gaf een leuke dynamiek aan het verhaal.

In het begin moest ik erg wennen aan de schrijfstijl. De stukken vanuit Edie worden vanuit haar zelf verteld. Ik vind het soms een beetje op een soort dagboek lijken. Persoonlijk vond ik dit niet echt prettig lezen en moest ik hier dus echt aan wennen. De delen rond de oorlog is geschreven zoals ‘normaal’ in boeken, dit las voor mij een stuk gemakkelijker.

De verhoudingen tussen Edie, haar moeder en de zussen waren interessant om te volgen. In het begin had ik weinig sympathie voor Meredith en Percy maar dit veranderde steeds. Dit kwam ook mede door het steeds verspringen in de tijd.

Vooral in het begin had ik veel moeite met het boek. Het kwam te traag op gang, las niet lekker weg en ik begreep sommige personage niet. Gedurende het verhaal begon het steeds leuker te worden, mede ook doordat het plot zich echt ging ontwikkelen. Het concept was leuk maar het was helaas niet waarop ik gehoopt had.

Meer recensies van Aspen