Ontploffing!
Afgeschreven Angelique Haak ☆☆☆☆
De populaire Maasstadmoorden-reeks van thrillerschrijfster Sasja Winters is in de vergetelheid geraakt, net als zijzelf. Nadat Sasja een aantal jaren eerder in opspraak kwam door een incident met haar uitgever, brak ze met de schrijfwereld en alles wat daarmee samenhing.
Maar dan klopt de politie op haar deur. Er is een jonge vrouw vermoord en de manier waarop is Sasja maar al te bekend. De moordenaar heeft een boodschap voor haar: Voltooi de serie, of er zullen meer slachtoffers vallen!
Wauw wat een verhaal zeg! We maken kennis met Sasja en haar 2 Kids. Haar ex man Casper en Anna de nieuwe vrouw van Casper.
Casper en Sasja hebben co-ouderschap over de kinderen. De band tussen Anna en Sasja is olie op vuur.
Sasja heeft de 'Maasstad moorden' geschreven, succesvol ontvangen door de lezers. 'Eindspel' is het laatste deel van de serie en Sasja schrijft niet verder terwijl de lezers snakken naar een vervolg. Sasja ziet het niet zitten en er komt geen vervolg.
Sasja is er psychisch niet erg stabiel. In het verleden zijn er dingen gebeurd en nu 4 jaar verder is ze clean van medicijnen en alcohol. Het gaat goed met Sasja.
Dan valt er een dode en komen ze erachter dat 'Eindspel' -het laatste boek uit de serie-
nagespeeld wordt.
(Mijn vorige boek 'Stervensuur' van Andreas Gruber, werden er ook mensen vermoord uitgaande van een kinderboek. Zomaar een toevalligheid -;)
Dan maken we ook kennis met Martin en Jolanda van de recherche. Zij hebben de taak gekregen om de moorden op te lossen. Maar dan vallen er meer doden.
Ook allemaal in de tent van 'Eindspel'
We kijken mee met Sasja en Martin. Het verhaal vertelt vanuit deze 2 perspectieven en dat leest lekker snel door. De zinnen zijn makkelijk en het lees je in een stroomversnelling boek uit.
Wat ook leuk was is dat het boek zich afspeelt op de plekken waar ik 30 jaar heb gewoond. Daardoor wist ik precies waar het zich afspeelde. Gewoon een leuk feitje.
De plotwendingen vliegen om je oren en bij elke wending is het toch weer anders dan je denkt. Ik zat al gelijk op een verdachte en had het bij het goede eind -;)
Maar toch blijf je meedenken.
Sasja heeft het erg moeilijk en doet haar uiterste best om clean te blijven. De moorden zijn oprecht gruwelijk maar ik hou ervan! Het kan wat mij betreft nog een standje meer. Stukje bij beetje kom je erachter wat Sasja heeft meegemaakt en snap ik haar best.
De karakters worden goed uitgewerkt en Sasja sluit je eigenlijk gelijk in je hart. Ze heeft het loodzwaar gehad en daardoor verdient ze respect.
Ook Martin en Jolanda van de recherche zijn ook goede partners. Ze werken de klok rond om deze bizarre moorden op te lossen en de verdachten wordt het vuur na aan de schenen gelegd.
In een korte tijd gebeurd er erg veel en was ik ook buiten adem van het snelle lezen. Ik hou ervan!
Al met al is 'Afgeschreven' een leuk boek dat lekker leest en om meer vraagt. Ook de epiloog is een verhaal op zich dat je zeker niet moet overslaan. Heeeel misschien komt er nog een vervolg? Ik hoop het en wil meer van Sasja. Maarja we leggen er geen druk op en doen Ingmar niet na. Hihihi
Ik heb dit boek gekregen en gelezen via DeCrimecompagnie, waarvoor mijn dank!
☆☆☆☆