Advertentie

Nachtmerries worden werkelijkheid, door Ronald van Doorn.

Een boek die het paranormale en de maatschappelijke problematiek herenigd.

Informatie op bol.com
Jonge mensen in de bloei van hun leven kennen veel erge dingen alleen van de tv en kranten.
Nieuwsbeelden en enge films komen soms in hun slaap terug als nachtmerries. Ellende van de derde wereld, dreigingen van dictators en uitzichtloze situaties, zijn allemaal een ver van hun bed show.
Maar dan komen deze jonge mensen ondanks hun dynamische levens vol plannen terecht in situaties waar nachtmerries werkelijkheid worden. Alleen door te begrijpen hoe de wereld werkelijk in elkaar zit kunnen zij overleven. Dan moeten ze wel accepteren dat er schaduwregeringen, met hun bizarre praktijken bestaan, maar ook dat het aardse niet zomaar een toevalligheid is. In rijke westen leven mensen iedere dag in hun eigen wereldje. Mensen staan niet stil bij het wonder van leven op een bolletje in een niet te bevatten groot universum. Een universum dat veel ouder is dan de mens als biologisch product. Mensen zien niet dat er iedere dag wonderen gebeuren. Dat er krachten actief zijn in de natuur en delen die buiten het gezichtsvermogen van de meeste van ons liggen.
De oerkrachten van de natuur, in het bovennatuurlijke en de moeilijke fysica met natuurkundige wetten van het universum, worden op deze mensen losgelaten. Om te ontsnappen aan dreigingen zullen ze eerst alles moeten begrijpen.
Deze van elkaar verschillende mensen moeten de confrontatie aan met alle problemen en krachten.
Als een rode draad loopt er door het verhaal de zoektocht naar iets waardevols. Net zo waardevol als het antwoord op de vraag; 'Wat is leven'.
Dat is iets waar al eeuwen naar gezocht wordt. Het antwoord zal de hele wereldgeschiedenis opschudden. Samen met iets waar koningen en tempelridders al naar zochten. Iets dat de enige waarheid is. Iets dat door het Vaticaan op voorhand al wordt geclaimd.


Lezer ervaring.
Ik vond het een mooi verhaal, maar kwam er wel moeilijk in. De verschillende personages vond ik eerst wat onduidelijk.’
Voor mijn gevoel werd er nu en dan te veel informatie verteld in plaats van dat het duidelijk werd gemaakt door de dialogen van de personages.
Maar dit is natuurlijk allemaal een persoonlijke visie.
Het verhaal is goed bedacht en heeft ook boodschappen die je kan oppikken tijdens het lezen.
Bedankt dat ik het boek mocht lezen.
Ik geef het toch vier sterren omdat ik het een prachtig onderwerp vind dat Ron heeft gebruikt. En het paranormale heeft verweven met hedendaagse problematiek.

Reacties op: Paranormale en maatschappelijke problematiek herenigd.

8
Nachtmerries worden werkelijkheid - Ronald Van Doorn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners