Advertentie

De Slaapster en De Spintol is een boek dat ik al even wou lezen. Dus toen ik na een jaar terug in de bib stond, kon ik niet anders dan dit boek eens meenemen naar huis. Ik vind het boek net ietsje te duur voor mij (want ik lees zoveel), maar ik moet eerlijk zijn dat ik ontzettend verrast was door de prachtige uitvoerig, prenten en inhoud!

Chris Riddell is een ontzettend bekende illustrator. Hij schreef af en toe ook kinderboeken. Onlangs werkte hij dus samen met Neil Gaiman, auteur van o.a. Good Omens en zoveel meer. Je zou dus meteen denken dat dit meteen vuurwerk zou geven om twee getalenteerde personen samen te zetten én dat was ook zo.

De illustraties van Chris Riddell waren prachtig en zo gedetailleerd. Dit is zo’n soort boek waar je uren naar de tekeningen kan kijken om allerlei hints te kunnen vinden. Het is echt een prachtig werk én ontzettend echt getekend. Oprecht indrukwekkend.

Natuurlijk moet ook de inhoud net zo sprookjesachtig zijn als de tekeningen en dat was ook zo. De Slaapster en de Spintol is een soort mix tussen Sneeuwwitje en de Schone Slaapster. Alleen was het geen Disneyvertelling van de sprookjes. Er was een heel duister randje aan dit boek en daar hield ik ontzettend van. Er zaten een paar heel expliciete tekeningen en verwoordingen in, wat ervoor zorgt dat dit niet echt geschikt is voor kinderen.

Omdat het een sprookje is, vind ik dat je je soms niet te veel vragen moet stellen bij hoe? wat? waar? en je weet wel. Bij een roman wil ik altijd meteen alles overanalyseren, maar hier moest ik dat even loslaten. Het was gewoon zo en als je dat kan, geeft dit verhaal een heel mooie boodschap. Het was duister en toch heel hoopvol.

De Slaapster en De Spintol is een boek dat ik heel erg graag cadeau zou geven aan iemand. Iemand die bijvoorbeeld van sprookjes houdt, maar niet graag leest, zou dit boek echt kunnen appreciëren. Oprecht een aanrader door de prachtige uitvoering van Blossom Books en de goede vertaling van Maria Postema.

Reacties op: Verdient alle lof!

49
De slaapster en de spintol - Neil Gaiman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99
E-book prijsvergelijker