Humoristisch en spannend jeugdboek!
Stuntvlogger Sam en de Vloek van Atlantis is deel 2 van de Stuntvlogger Sam serie maar is perfect los te lezen!
Sam is een stuntvlogger en gaat op kamp met zijn brugklas naar de Ardennen in België. In zijn klas zit nog iemand die vlogt, Danny. Danny en Sam zijn eigenlijk rivalen. Tot Sams grote spijt moeten ze samen in een groepje. Danny daagt Sam een paar keer uit, onder andere om midden in de nacht te gaan inbreken in het pretpark Historyland. Ze maken er een wedstrijdje van, maar zoiets kan natuurlijk niet van een leien dakje lopen. Komt het allemaal wel goed?
Wat een leuk verhaal is dit! We volgen Stuntvlogger Sam. Vanzelfsprekend vlogt hij bijna alle spannende dingen die hij meemaakt en het internet smult er van. Dit is zo’n leuk concept om het vloggen te gebruiken. Doe wel de dingen niet na, dat is misschien niet zo veilig.
Het verhaal is niet enkel leuk, het is ook spannend. Sam en Danny willen allebei de beste zijn maar dat botst wel vaak waardoor Danny er een wedstrijd van wil maken. Het meest spannende daaraan is of de stunts wel zullen lukken en wie er wint! En het einde, zo spannend!
Met dit boek kan je ook luidop lachen, het bevat een goeie humor waardoor je niet anders kan dan het met een glimlach te lezen.
De illustraties in dit boek zijn gemaakt door Wilbert van der Steen en ze zijn echt mooi! Ze voegen dan ook echt wel een meerwaarde toe aan het hele verhaal. Zo komt het meer tot leven. Op de schutbladen staat ook een kaart van het pretpark Historyland. Het is een zeer duidelijk maar ook mooie kaart die een goed overzicht biedt over het pretpark. Zeer aangenaam! Ook vindt je berichten terug in een sms opmaak. De opmaak en illustraties zorgen er dus voor dat het ook interactiever is.
Er is niets negatiefs te vermelden over dit boek. Het krijgt dan ook vijf sterren omdat het zo leuk en spannend is! Het is ook een meerwaarde dat je de delen los van elkaar kunt lezen, het eerste deel heet “Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind".