Advertentie

Het roodborstje beschrijft het leven van de roodborst gedurende het hele jaar. Elke hoofdstuk draagt naam van een maand en het boek heeft dus 12 hoofdstukken. En wat is het roodborstje bijzonder! Het is een standvogel maar sommige roodborstjes trekken in de zomer naar warmere oorden. De roodborst ziet er schattig uit maar is de meest agressieve tuinvogel; andere roodborstjes worden niet geduld in hun territorium met complete gevechten tot gevolg. Zijn ze op het continent enigszins mensenschuw, in Engeland komen naar de mensen toe. Alle aspecten van de roodborst komen aan de orde: van het zoeken naar een partner tot het uitkomen van het ei en van het voedsel van het roodborstje tot de tijd dat mensen die roodborstje aten (brrrr...).

Dit boek heeft een luchtige toon, het verteld het verhaal zonder heel dramatisch te worden. Maar tegelijkertijd springt de liefde voor de roodborst van de pagina’s af. Ook vertelt de auteur af en toe over eigen ervaringen met de roodborst en dat maakt het verhaal persoonlijk en vrolijk. Terwijl het roodborstje het soms best moeilijk heeft, zeker in de winter.

Stephen Moss is een bekende schrijver in Engeland. Dit boek was een hit in Engeland want het lijkt of iedereen van dit diertje houdt. Ook in Nederland kwam het boek aan bod in DWDD. En eerlijk is eerlijk: dit boek is het dubbel en dwars waard om gelezen te worden.

Reacties op: Een bijzonder alledaags vogeltje

10
Het roodborstje - Stephen Moss
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker