Advertentie

Marleen gaat met haar vader mee op cruise naar de Zuidpool. Ze rouwt nog steeds steeds om haar verleden man en de zwangerschap die door dat verdriet verkeerd afliep. Maar na vier jaar heeft haar vader haar mee over te halen om mee te gaan op een cruise die hen naar de Zuidpool zal brengen. Vader heeft ook zorgen om de moeder van Marleen die in Nederland achterblijft met een smetvrees.
Via Argentinië gaan ze naar de Falkland eilanden en daarna naar de Zuidpool. Een van de bemanningsleden is een Nederlandssprekende professor, Steve, een aantrekkelijke man. Hij hanteert wat betreft de liefde “tot de loopplank ons scheidt”. Dit is niet de stijl van Marleen. Toch trekken ze elkaar aan.

Dit boek speelt zich af aan de andere kant van de wereld en de personages komen vrij reëel over. Er wordt verteld over de excursies die ondernomen worden en het uitzicht dat ze vanaf het cruiseschip Cupido hebben. Het landschap wordt gedetailleerd maar ook vlot beschreven.Toch ligt de nadruk op de gang van zaken op het cruiseschip.
Het zwaartepunt van het verhaal ligt op de liefde, vooral hoe Marleen het ervaar om weer in aanraking te komen met vlinders in haar buik. Marleen is ook het meest uitgewerkte personage in dit boek, daarna haar vader. Verwacht echter geen ingewikkelde persoonsbeschrijvingen. Dat zou ook niet in dit boek passen.
De liefde en gevoelens worden beschreven zonder dat het te intiem wordt. Ook de beschrijving van de liefde en verliefdheid past in dit boek en bij het personage Marleen. Maar dit maakt dit van boek geen oppervlakkig boek. Het boek is integer geschreven en gaat ook deels over het geweten, het geweten van Marleen in dit geval.

Anita Verkerk heeft meerdere boeken op haar naam staan en dit boek is deel 3 van een serie over cruiseschip Cupido. Haar boeken worden ook in het Engels vertaald en in de Verenigde Staten worden haar boeken ook veel gelezen.In haar slotwoord schrijft ze over Stichting Dierenhulp Zonder Grenzen, waarvan zij de ambassadrice is. Dat maak het boek nog sympathieker.

Dit boek kreeg 4 sterren, het is een prettig leesbaar boek en bovendien maakt de setting op de Zuidpool het verhaal heel bijzonder.

Reacties op: Verliefd op de Zuidpool

13
Pinguïns & Passie - Anita Verkerk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker