Advertentie

Dena, een witte geit, woont met Grietje, een bruine geit in een weiland. Dena is een allemansvriend, Grietje is schuw. Als Sarah, een bekende influencer, geitenyoga in hun wei gaat geven, wordt Dena een regelrechte hit op Instagram. Grietje en Dena hebben zelf ook een pagina op Instagram.
Door Sarah en haar geitenyoga èn social media wordt Dena een Bekende Geit. Ze komt in de talkshow van Eva Jinek en ze krijgt bezoek van Daphne Schippers en Freek Vonk. Maar daarmee komt ook het feit dat iedereen wat vindt van de geiten: een groep actievoerders gaat een protestactie houden bij de wei omdat Dena vaststaat aan een paaltje. Dena vindt het heerlijk om in de wei te staan en ze vindt het prima om aan een paaltje te staan. Ook breekt er een nationale rel uit omdat Dena meer aandacht krijgt dan Dena. Men vindt dat Dena wordt achtergesteld vanwege haar bruine vacht. Deze discussie gaan aan de geitenvriendinnen voorbij, zij richten zich maar op 1 dingen: eten.

Het boek is erg komisch en gaat over veel onderwerpen, bijvoorbeeld als een streng Christelijk gezin langs komt en de dochter vraagt of Dena wel een meisje is, “want ze heeft toch een sik?”. Hierdoor ontstaat er een bijzonder gesprek met haar vader over het kiezen van het geslacht, want pa vind dat het niet kan. Deze vele onderwerpen besteden aandacht aan de vele maatschappelijke vraagstukken n krijgt daardoor een serieuze ondertoon. Het afsluiten van de hoofdstukken met het bericht op Instagram van de geiten is ook erg grappig.
Stiekem gaat het hoofdthema van dit boek over hypes; hoe snel ze opkomen en weer. Gaan.

Cindy Pietse schreef dit geweldige boek.

Reacties op: Hypes....Bèhhhhh

42
Weigevoel - Cindy Pieterse
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker