Hernieuwde vriendschappen in een pittoreske omgeving

Basilandcoffee 04 juli 2025
Milly heeft een zware tijd doorgemaakt. Haar relatie is stukgelopen en net nu ze haar zo hard nodig heeft, kan ze niet rekenen op de steun van haar jeugdvriendin Nicole die inmiddels een succesvolle carrière als actrice heeft. Gelukkig houden de zorg voor haar dochter en haar job haar op de been.
Wanneer Nicole omwille van een schandaal plots weer opduikt en haar toevlucht zoekt bij Milly, twijfelt Milly even maar biedt haar dan toch een veilig onderkomen in haar huisje in het Lake District.
In deze vredevolle, schilderachtige omgeving bouwen de vrouwen hun vriendschap weer rustig op. Voor Milly lijkt er zelfs opnieuw liefde in de lucht te hangen. Nicole echter, draagt nog een geheim met zich mee dat misschien alles weer op zijn kop kan zetten.
Sarah Morgan heeft De beste zomer ooit geschreven vanuit verschillende vertelperspectieven. Dat is in dit geval erg goed gekozen omdat er sprake is van een soort spanning, een onuitgesproken conflict tussen de hoofdpersonages. Door het verhaal afwisselend door de ogen van één van hen te zien, krijg je een duidelijker beeld op de situatie en ieders gevoelens. De hoofdpersonages zijn qua karakter elkaars tegenpolen en dat zorgt ook wel voor de nodige dynamiek in het verhaal.
Het boek leest erg aangenaam, de hoofdstukken hebben de juiste lengte en de auteur heeft gezorgd voor een fijn gesloten einde.
Enig minpuntje: afgaande op de titel en de felgekleurde cover van het boek verwachtte ik meer zwoele zomeravonden, cocktails op het terras, boottochten op het water en net die zomervibe ontbrak naar mijn gevoel. Maar laat dit de pret vooral niet bederven, het blijft een fijne feelgood roman die je in één ruk uitleest.

Meer recensies van Basilandcoffee