Fijne zomerlectuur

Elle is een succesvol scriptschrijver en New York vormt het decor voor haar volgende grote film. Aanvankelijk ontbreekt het haar aan inspiratie om te schrijven tot ze de kans krijgt in een chique appartement in Manhattan te verblijven. Tot haar ergernis echter, blijkt haar buurman niemand minder te zijn dan de felbegeerde Billionaire Bachelor Parker Warren.
Om een zakendeal af te ronden is het in Parkers belang dat hij een relatie heeft. Elle moet dringend werk maken van haar film. En zo gebeurt het dat ze afspreken een zomer lang te doen alsof ze een stel zijn. Maar wat na die zomer?
Alex Aster was mij nog geheel onbekend als auteur maar heeft mij met dit boek aangenaam verrast. Hoewel het verhaal vrij luchtig is, voert ze toch 2 interessante hoofdpersonages op. Elk van hen draagt een rugzakje met emotionele bagage uit het verleden met zich mee, en dat weet ze goed in het verhaal te verweven.
Het verhaal speelt zich grotendeels in New York af, en hoewel de stad mij geheel onbekend is, kreeg ik door de leuke beschrijvingen van de auteur toch het gevoel alsof ik samen met de hoofdpersonages door de stad wandelde langs allerlei bekende en minder bekende locaties. Het kleurrijke stadsplannetje op de binnenflappen van het boek zijn ook een handig hulpmiddel om je te oriënteren.
Summer in the city is geen hoogstaande literatuur maar als je houdt van enemies-to-lovers en fake dating tropes dan is dit boek ideale lectuur om ontspannen van te genieten.

Meer recensies van Basilandcoffee