Advertentie

Schiphol,een interessant boek voor als je interesse hebt om meer te weten te komen over de luchthaven.
Op 17 mei 2020 is Schiphol precies honderd jaar in gebruik als burgerluchthaven. Interessant om te lezen dat Schiphol in 1916 ingericht werd als militair vliegveld waar op 19 september van dat zelfde jaar de eerste drie vliegtuigen landden. Van het grasveldje waar zo nu en dan een vliegtuig landde groeide Schiphol uit tot één van de drukste internationale luchthavens van Europa met jaarlijks inmiddels zo’n 500.000 vliegbewegingen en 70 miljoen passagiers.
Veel dingen zijn nieuw voor mij en wist ik dus niet zoals bijvoorbeeld bepaalde reclame-uitingen en eventuele alternatieven voor Schiphol . Tevens kun je lezen over Dellaert zijn dagelijkse bezigheid : herstel en uitbouw van Schiphol. Zijn levensdoel het ontwikkelen van de ultieme luchthaven,de grootse modernste slimste van Europa. Grappig ook om te lezen over de tienduizenden toeristen die kwamen om naar de vliegtuigen te kijken en de klachten (50 per jaar) en de brieven over gevonden voorwerpen die werden behandeld
Het boek is op een manier geschreven dat het je aandacht goed vasthoudt!
Vooral boeiend zijn de kleine en grote meer persoonlijke verhalen die gebaseerd zijn op betrokkenen bij Schiphol
Het boek is niet alleen maar lof maar ook kritisch bijvoorbeeld over het toenemende verzet tegen de geluidsoverlast en de milieu-effecten.
Ik vind het boek een aanrader mede door de aangename vlotte schrijfstijl!

Reacties op: Interessant boek

15
Schiphol - Stephan Steinmetz
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker