Geweldig!

Bettina1 14 mei 2025
Met de boekenclub De boekenreizigers heb ik het boek Adem van de Vlaamse auteur Luc Vos gelezen. Het is het vierde deel rond inspecteur Anne Verelst. Het is een boek je wat je goed apart kan lezen, maar om beter te weten wie Anne en het team is is het aan te raden om de andere 3 (ook geweldige) boeken eerst te lezen. Dit zijn: Zeven. Pater Noster en Het woord.

Op de cover zie je een man omhult door groen. Gifgroen. Het lijkt of de man moeite heeft met ademhalen. Er is ook rook om de man heen. De titelt Adem in combinatie met deze man heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar het boek.

Hij haalt de naald uit zijn zak, die is al gevuld met het gif. Zijn handen trillen als hij het voorwerp in de naden van zijn zetel drukt. Hij is bang dat hij zichzelf zal prikken, de beschermhuls om het einde is fragiel bij deze kleine spuit. Hij komt met een schok tot stilstand als hij voetstappen hoort in de gang. Hij drukt de naald dieper in het leer, rukt de bescherming ervan af en zet zo snel hij kan twee stappen weg van de stoel. Hij staat net voor een schilderij tegen de wand als de deur opengaat en de vrouw van Verraadt hem verbaasd aankijkt.
Antwerpen wordt opgeschrikt door een reeks mysterieuze sterfgevallen waarbij de slachtoffers zonder duidelijke oorzaak stikken. Er zit weinig tijd tussen de eerste symptomen en het moment van het overlijden.de patholoog staat voor een raadsel. Er wordt gevreesd voor een nieuw virus wat rond gaat in Antwerpen. De spanningen lopen hoog op en zelfs de politiek bemoeit zich met deze doden en willen absoluut geen nieuwe lockdown. Ondertussen gaat Ik, zoals de dader heet door met moorden. Ook in haar privéleven heeft Anne het niet makkelijk. Komen ze achter de dader? Komen ze achter de reden van zijn moorden? Hoe gaat het met Anne haar moeder? Vindt Anne de liefde?

Wat een heerlijk boek is dit 4e boek over Anne. Ik kon het niet neerleggen zo spannend en meeslepend is het boek. Ik wilde weten wat de reden van Ik was en wat er met hem zou gebeuren. De dader is in dit geval ook een slachtoffer zodat ik ook wel wat begrip kon voelen voor hem. Luc heeft een fijne schrijfstijl en heeft korte hoofdstukken. er komen actuele thema’s zoals meeroken, politiek, tabaksindustrie, onzichtbare vijand en euthanasie. Ook zie je hoe je verleden je kan maken in het heden en je dus je verleden vaak met je meedraagt. Wil je een thriller lezen met een steengoed verhaal en wil je weten hoe het met Anne is lees dan dit boek. Een kleine opmerking: ik ben benieuwd naar deel 5.

Meer recensies van Bettina1