wraak: altijd moeilijk

Bettina1 Bettina1
23 mrt 2024

Voor de boekenclub de De boekenreizigers mocht ik het boek Wraak van Camille Jacobs lezen. Het is het eerste boek wat ik lees van Camille Jaccobs. De cover is mooi en trekt gelijk je aandacht. Rode letters wraak. Je ziet een man die waarschijnlijk richting kerkhof loopt en daarmee geeft het een mysterieuze kant aan.

Arthur is een oud politie inspecteur die met pensioen is. Hij hoopt op een mooi tijd samen met zijn vrouw Vero (kunstenares). Helaas overlijdt zijn vrouw en komt Arthur zelf in een flinke depressie terecht. Na maanden raakt hij uit de depressie en pakt hij zijn leven weer op. Op dat moment komt de moordenaar van 2 vrouwen vrij, die Arthur 40 jaar geleden achter de tralies heeft gekregen. Er blijken kunstwerken van Vero zomaar verkocht te zijn. Op verzoek van justitie gaat Arthur helpen de zaak op te lossen. Hij gaat achter de dader aan maar krijgt ook te maken met Patrick, de moordenaar. Komt Arthur achter de dader van de gestolen schilderijen en ontkomt hij aan Patrick die hem graag zou zien hangen?

Het verhaal is op zich echt een geweldig verhaal en had heel spannend kunnen zijn, maar er komen veel herhalingen in voor en het komt heel langzaam op gang. Ik vond zeker in het begin heel veel nutteloze informatie naar voren komen die het lezen er niet leuker op maakte. Zo jammer dat niemand hem daar op gewezen heeft, maar het kan ook zijn dat ik dat zo vind en anderen het juist prettig vinden. Ik moet zeggen dat ik het boek na 150 pagina’s wel heel erg spannend vond worden en ik het niet meer weg wilde leggen omdat ik toch graag wilde weten wie wat gedaan had. De ontknoping vond ik echt zo geweldig gevonden. Ondanks de moeizame begin pagina’s raad ik het boek zeker aan om te lezen. Ik ben zeker benieuwd naar andere boeken van Camille Jacobs en ga die ook zeker lezen,

Meer recensies van Bettina1