Een niet verwacht einde!!!
Via de leesclub de boekenreizigers olv Erna Eikhoudt mocht ik het boek Ze kwam terug van Barbara de Smedt gelezen.
De cover oogt als een roman zo lief met die bloemen erop, maar als je goed kijkt zie je allemaal stroppen tussen de bloemen. Ook de tekst in het wit zorgt ervoor dat je weet dat het geen roman is, maar een psychologische thriller.
Er volgt een oorverdovend applaus dat Danni verlegen in ontvangst neemt. Links en rechts flitsen de camera’s van de fotografen als bliksemschichten door de ruimte. Iemand houdt een dienblad met glazen cava voor mijn neus en dankbaar pak ik er een af. Ik neem enkele grote slokken. Zou ik nu ongemerkt kunnen verdwijnen? De plechtigheid is voorbij, dus hoef ik hier in principe niet meer te zijn Ik kan Danni een berichtje sturen ze zal et vast begrijpen. “Dag Seren” klinkt het naast me en ik draai me om. “Mevrouw Ooms” zeg ik. Ik had gehoopt haar in dit leven nooit meer te hoeven te zien.
In deze thriller draait alles om de “Sandwichclub”, een hechte groep van 6 vrienden. 10 jaar geleden, op kerstavond, verdween Cleo spoorloos. Door deze verdwijning valt heel de groep uit elkaar. Nu heeft Seren Engels, een van de leden van de groep haar leven op de rails. Ze is een succesvolle modeontwerpster en woont samen met haar vriend David in Antwerpen. Op de avond dat ze een modeshow geeft, valt één van haar voormalige vrienden van de trap en overlijdt. Daarna krijgt Seren een dreigbrief ondertekend met Cleo. In deze brief staat dat niemand van de overgebleven leden van de Sandwichclub Kerstmis gaat halen. Gaan ze Kerstmis halen? Komt de Moordenaar tevoorschijn? Leeft Cleo echt nog?
Wat een geweldig boek heeft Barbara geschreven. Ik kon het niet wegleggen. Ik moest weten wie wat gedaan had. Het boek wordt verteld vanuit Seren en wordt afgewisseld tussen het verleden en heden. De spanning wordt opgebouwd en heeft onverwachte wendingen die mij in de greep hadden. Het boek gaat over vriendschap, geheimen uit het verleden en schuld. De karakters zijn goed beschreven en het plot had ik zeker niet verwacht. Kortom een geweldig boek wat ik zeker kan aanbevelen.