Geweldig!!
Met de boekenclub De boekenreizigers heb ik het boek De laatste wens van Marieke Damen gelezen.
Wanneer Iemand niets meer te verliezen heeft, maar jij alles.
De cover is een hele mooie cover met lavendel, een vlinder en gebroken glas. De titel springt ervan af. Het lijkt de cover van een roman, maar door het gebroken glas ga je toch anders kijken.
Ik zet mijn auto in zijn achteruit en denk aan de tweesprong waarop ik op dit moment sta. Het brengt een zekere opwinding met zich mee die ik niet van mijzelf ken. Alsof ik het leven ineens wel prima kan leven. Vanuit mijn auto kan ik zien dat er in Steven weinig leven meer zit. Dat brengt mij op de route van de vijfde versnelling: vol gas vooruit.
Nadja en haar man Sven hebben een goedlopende uitvaartonderneming. Samen hebben ze 2 kinderen en leven een gelukkig leven totdat Nadja haar man verliest door een ongeluk. Maar of dit een ongeluk was? Haar man kwam nl heel vaak op deze weg en wist precies hoe hij daar rijden moest. Nadja begint te twijfelen aan haar man, heeft hij een dubbelleven? Maar dan overlijdt er weer een dierbare van Nadja en weet ze zeker dat er kwaad opzet in het spel is. Ze moet erachter komen wie het op haar gemunt heeft. Komt ze erop tijd achter? Heeft een ongeluk van vroeger er mee te maken? Is Stan niet te erg blij dat Sven er niet meer is? Waarom vertrekt Jolijn zo snel? Wie kan ze nog vertrouwen.
Wat een geweldig en spannend boek heeft Marieke geschreven. Makkelijk te lezen en het uitvaartcentrum geeft gelijk een aparte sfeer aan het verhaal. Door de research maakt het helemaal echt. De personages zijn goed uitgewerkt en ik had het gevoel alsof ik ze allemaal goed kent. Ik heb zelfs met de dader mee hoewel die wel erg ver gaat. Het verhaal is geschreven vanuit 2 personen. Nadja en de dader. Bij de dader staat er een doodskist boven het verhaal en een jaartal. Het verhaal begint met een spannende proloog en houd je in de greep. Ik zag het einde niet aankomen en dat maakt een boek helemaal geweldig. Ik heb het boek in 1 dag uitgelezen en ik kan alleen maar zeggen: lezen dit boek!
Wanneer Iemand niets meer te verliezen heeft, maar jij alles.