Advertentie

Nicola Yoon (1972) is een Jamaicaans-Amerikaanse schrijfster. Zij schreef in 2015 de young-adult roman Everything, Everything die in 2017 is verfilmd. In 2017 kwam De zon is ook een ster uit.

De Koreaans-Amerikaanse Daniel heeft een belangrijk gesprek om toegelaten te worden tot Yale. Niet omdat hij dit graag wilt, het is de wens van zijn ouders. Hij wil geen dokter worden maar het liefst dichter.
De Jamaicaanse Natasha leeft al jaren illegaal in Amerika samen met haar ouders en haar broertje. Vandaag is de dag dat zij Amerika worden uitgezet en Natasha probeert nog een laatste keer te kijken of ze dit kan tegengaan.
Is het toeval of is het het lot dat hen samenbrengt op deze dag?
Daniel is op slag verliefd op dat mooie bruine meisje met haar grote kapsel dat zo kan genieten van haar muziek.
Natasha daarentegen gelooft niet in liefde op het eerste gezicht, zij is veel nuchterder in dat opzicht.
Ze hebben maar een paar uur samen, lukt het Daniel om Natasha voor zich te winnen? Heeft het wel nut om dat uit te zoeken als je morgen niet meer hebt?

Nicola Yoon weet de lezer voor zich te winnen door een prachtig verhaal te schrijven die niet alleen wordt verteld vanuit Daniel en Natasha maar ook vanuit andere personages. Deze personages zijn passanten die een klein stukje meerijden in het verhaal, ze geven je een kort kijkje in hun leven. Voor sommigen is de toevallige ontmoeting met één van hen (of beiden) aanleiding tot een ander verloop van hun toekomst en voor anderen niet.
Het zijn over het algemeen korte hoofdstukken, de schrijfstijl is perfect voor deze roman. Als lezer verdrink je in de woorden, geniet je van het verhaal en kun je je inleven in beide personages. Je voelt hun onzekerheden, hun angsten, hun liefde, alles....
Tijdens het lezen vergeet je regelmatig dat het boek gaat over een tijdsbestek van 1 dag. Nicola Yoon krijgt het voor elkaar om je dat feit te laten vergeten door het boek tevens te vullen met hoofdstukken (tussendoor) vol met wetenschappelijke feiten.
De zon is ook een ster is een mooi verhaal over volharding, liefde en verschillende culturen.Reacties op: mooi verhaal over volharding, liefde en verschillende culturen.

187
De zon is ook een ster - Nicola Yoon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners