Aangrijpend
Cover
‘Chaos in het Midden-Oosten’ heeft een intrigerende cover. De drones en de explosies maken me reuze nieuwsgierig naar wat er allemaal aan de hand is. Aan de andere kant roept het bij mij ook wat angstige gevoelens op. Door wat er allemaal op de cover staat, vind ik deze heel realistisch, zeker wanneer je kijkt naar wat er nu allemaal in de wereld gebeurt.
Het verhaal
Wanneer een collega van journaliste Daniëlla Faas uitvalt, wordt ze door haar baas naar een klimaatconferentie in Amman gestuurd. Dit ligt helemaal buiten de comfortzone van Daniëlla, maar ze weet dat tegensputteren geen zin heeft. De spanning die deze opdracht bij haar oproept, slaat op haar darmen en ze wordt spontaan misselijk. Ze ziet er erg tegenop om naar het Midden-Oosten te gaan, zeker gezien haar smetvrees en haar behoefte om controle te houden. Dit strookt totaal niet met de chaos en de eco-terroristen met hun duistere plannen om aanslagen te plegen.
Daniëlla wordt tot haar grote verrassing in het Midden-Oosten onverwachts met iemand geconfronteerd, waardoor zij wordt teruggeworpen naar haar verleden. De herinneringen overvallen haar, waardoor al haar onzekerheden worden gevoed en twijfelt ze wie ze nog kan vertrouwen. Echt een dilemma voor Daniëlla, terwijl haar verblijf in het Midden-Oosten steeds moeilijker voor haar wordt.
Mijn mening
Nadat ik auteur Mario Bergen had laten weten dat ik mee wilde doen aan zijn blogtour voor zijn debuutthriller ‘Chaos in het Midden-Oosten’ duurde het niet lang voordat het boek bij mij werd bezorgd. Ik was aangenaam verrast om te ontdekken dat het pakket dat bij mij werd bezorgd lokaal was samengesteld, en ook nog bij mij in de buurt. Echt origineel, mijn complimenten!
Mario Bergen zadelt het hoofdpersonage Daniëlla op met behoorlijke dilemma’s door haar als journaliste naar het Midden-Oosten te sturen. De auteur heeft verschillende onderwerpen in zijn thriller verwerkt die zo ontzettend actueel zijn, en sommige gebeurtenissen zijn zo levensecht beschreven dat ze mij niet onberoerd laten.
Jammergenoeg vind ik het gedrag en de houding van Daniëlla in sommige situaties ongeloofwaardig. Hoe ze handelt in combinatie met haar aandoeningen en onzekerheden klopt naar mijn mening niet. Maar dit is niet het enige waar ik wat moeite mee heb; dit kan echter ook aan mij liggen. Toch toont Daniëlla door de keuzes die ze maakt moed, en dat kan ik wel waarderen.
In ‘Chaos in het Midden-Oosten’ gebeuren er ook dingen die ik erg spannend vind. Er zijn situaties waardoor mijn mond van verbazing openvalt; echt een hele verrassende wending. Dit vind ik vermakelijk om te lezen.
De vlotte schrijfstijl van de auteur zorgt er voor dat zijn thriller, ondanks de aangrijpende onderwerpen, makkelijk wegleest.
‘Chaos in het Midden-Oosten’ krijgt van mij 3 sterren.