Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Terug

Boek2Musch 10 juni 2024
Het boek ‘Terug’ heeft net zoals deel een van deze duologie een zwarte hardcover. In een mooie groene kleur staat de titel verticaal geschreven. Aan beide kanten van de titel zijn dit keer palmbomen te zien. Het binnenwerk van dit boek ziet er weer prachtig uit.Het verhaal

George Borg, die sinds enige tijd niet meer in het weeshuis woont, maar in het gebouw; De Ark heeft al veel mogen ontdekken over de verschillende werelden en bijzondere wezens. Ze weet inmiddels dat er via de Tunnels gereisd kan worden naar de andere werelden. Wanneer haar moeder, die haar als baby achterliet bij een weeshuis, op een dag uit een Tunnel stapt beleeft George een rollercoaster aan emoties. Allerlei vragen poppen er bij George op waar ze een antwoord op wil hebben maar of haar moeder die vragen gaat beantwoorden?Naast de Ark, waar George woont, zijn er nog meer Arken. En over alle Arken is er een baas. Iedereen weet dat de baas de Schoonmaker wordt genoemd. Maar dat is ook het enige wat bekend is, verder hangt er een groot mystery om hem heen. 
Dan wordt George gesommeerd om naar de Schoonmaker toe te komen. George is wat huiverig om te gaan. Want kan ze, wanneer ze gaat, wel weer terugkeren naar de Ark waar haar vrienden wonen? Mijn mening

Heerlijk om na het dichtslaan van het eerste deel ‘Heen’ van deze duologie van Mel Hartman het tweede deel ‘Terug’ open te kunnen slaan en verder te lezen waar deel een is geëindigd. Ik vind het zelf erg fijn om een verhaal in een keer uit te lezen. Zo dus ook het verhaal van George. George heeft inmiddels haar plekje in de Ark gevonden. Ze voelt zich er inmiddels thuis. Dit komt ook door de fijne vrienden die ze om zich heeft. Dan stapt haar moeder op een dag uit een Tunnel. George wordt overspoelt door veel emoties. Dat dit tot een heftige ontlading leidt snap ik absoluut.De ontwikkeling die Mel Hartman George haar personage door laat maken vind ik geweldig om te lezen. George heeft geleerd van haar verleden. Natuurlijk worstelt ze met de komst van haar moeder. Boosheid, verdriet, teleurstelling en wantrouwen zijn allemaal emoties waar ze mee moet dealen. Toch wil George meer weten over haar afkomst en komt steeds meer voor zichzelf op. Ze gaat zeker niet overal mee akkoord. Dan wordt George geconfronteerd met haar afkomst die nog meer vragen oproept maar ook meer gevaar met zich meebrengt. Ik vind dat Mel Hartman in haar Urban Fantasy, waar veel mystery in voorkomt, de onderwerpen zoals vergeving, samenwerking, vriendschappen, verdriet en liefde op een hele mooie wijze heeft verwerkt in ‘Terug’. ‘Terug’ krijgt van mij 4 sterren.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Boek2Musch

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?