Een korte thriller die smaakt naar meer

Boekenbarones 14 september 2025
Met Grenzeloos levert Jeany Bijloo een compacte, maar indringende novelle af die meteen vanaf de eerste bladzijde weet te grijpen. De proloog zet de toon met een huiveringwekkende vondst: een afgehakte hand, midden op klaarlichte dag. Daarmee is de toon gezet en word je als lezer direct het verhaal ingezogen.

Bijloo wisselt knap tussen verschillende perspectieven en speelt met heden en verleden. Deze opbouw zorgt voor gelaagdheid en geeft de lezer een volledig beeld van de gebeurtenissen. Ondanks de beperkte omvang van de novelle weet de auteur voldoende spanning en diepgang te creƫren, wat getuigt van sterk vakmanschap.

Een klein minpunt, vond ik, is dat de ontknoping weinig verrassend is. De dader laat zich relatief snel raden. Met een extra verhaallijn, of door de novelle uit te breiden tot een volwaardig boek, had dit aspect sterker uit de verf kunnen komen. Toch zijn alle ingrediƫnten aanwezig voor een meeslepende thriller.

Grenzeloos laat vooral zien dat Jeany Bijloo een schrijfster is met veel potentie. Haar stijl, gevoel voor spanning en oog voor detail maken haar absoluut een naam om in de gaten te houden.

"Een korte thriller die smaakt naar meer"

Meer recensies van Boekenbarones