Advertentie

‘Het grote dierenverhalenboek’ begint met een kort voorwoord van Marianne Busser en Ron Schröder. Hierin leggen ze uit waarom ze ervoor gekozen hebben om een voorleesboek te schrijven over “omgaan met elkaar”. Interessant voor de voorlezer om even te lezen.

Elk verhaal begint met een korte samenvatting, waarin als het ware de wijze les van het desbetreffende verhaal verteld wordt. Daarna volgt een verhaal met dieren in de hoofdrol die iets meemaken dat opgelost dient te worden. De verhalen zijn mooi geïllustreerd door Dagmar Stam. Zij zorgt ervoor dat de dieren en hun probleem nog meer tot leven komen voor het jonge lezers-/luisterpubliek.

Busser en Schröder hebben voor herkenbare problemen gekozen, zoals leren opruimen, opkomen voor jezelf en jaloezie. Dit zorgt ervoor dat de verhaaltjes goed binnen kunnen komen bij de jonge doelgroep. Het nodigt daarnaast ook uit om na afloop van een verhaal erover te praten. De verhalen uit ‘Het grote dierenverhalenboek’ hebben een mooie lengte om bijvoorbeeld voor het slapengaan voor te lezen. Al met al is het een leuk én leerzaam (voor)leesboek.

Reacties op: Leuk en leerzaam

1
Het Grote dierenverhalenboek - Marianne Busser Ron Schröder
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker