Krekel is een mooi, lief, ontroerend, spannend en boeiend, bijna-niet-weg-te-leggen-jeugdboek.

BoekieWoogie 02 mei 2025
Na ‘Lampje’ is ‘Krekel’ Annet Schaaps nieuwe jeugdroman. In dit boek gaan Eliza en haar broertje Krekel op zoek naar hun vijf oudere broers die opeens verdwenen zijn. Ze moeten helemaal naar de Witte Kliffen. Het is een gevaarlijke reis en ze hebben allemaal bijzondere ontmoetingen. Het verhaal leest als een sprookje. Tel daarbij de prachtige illustraties van Annet Schaap op, en je hebt een geweldig jeugdboek in handen.

Het boek is vrij dik en dat zou voor sommige kinderen, in deze tijd waarin lezen niet altijd een favoriete activiteit is, een belemmering kunnen zijn. Hopelijk is dat niet het geval, want als één boek de moeite waard is… Overigens is ‘Krekel’ niet alleen geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool, het boek is ook een aanrader om voor te lezen.

Onze recensent Isolde houdt van jeugdliteratuur en is van mening dat dit boek niet mag ontbreken in je (school)boekenkast. Het verhaal is mooi, lief, ontroerend, spannend en boeiend en het is ontzettend moeilijk dit boek weg te lezen. Vijf welverdiende sterren krijgt ‘Krekel’ en hopelijk gaat iedereen die dit leest snel naar de boekwinkel om het boek te kopen voor zijn of haar (klein)kind, neefje, nichtje of schoolklas.

Meer recensies van BoekieWoogie