Sonja’s erfenis is een roman met veel potentie, absoluut de moeite waard maar had iets meer vaart verdiend.
‘Sonja’s erfenis’ is een standalone van auteur Åsa Hellberg. Ze werd bekend met haar eerdere ‘Hotel Flanagan’-serie. Het verhaal begint met een spannende proloog waardoor de nieuwsgierigheid van de lezer meteen gewekt is. Vervolgens springt het verhaal naar zeven jaar later en begint een originele roman. Of het altijd realistisch is, is de vraag, maar vermakelijk is het absoluut. Het zal je menig uurtje laten genieten van fijne personages en prachtige omgevingen.
De auteur weet de personages goed uit te werken. Alle vriendinnen laten zien waar ze voor staan, wat hun wensen zijn en hun gevoelens en emoties zijn goed overgebracht. Personages waar je van gaat houden, mee kan leven en de ontroering bij ieder van hen voelt.
De opbouw had net een tikkeltje meer aandacht verdiend. Waar het zo spannend begon, wordt het vooral in het middendeel af en toe wat door kabbelen. Op het moment dat er een ontzettend geheim wordt blootgelegd komt de vaart er weer in en wil je alleen maar doorlezen tot het uit is. Als je dan op een enorme cliffhanger wordt getrakteerd blijf je in verbazing achter. Want er zit maar één ding op: uitkijken naar een vervolg. Je wil niks anders dan weten hoe het verhaal van de drie vriendinnen zich verder ontwikkeld. Onze recensent Amarins heeft ontzettend genoten van ‘Sonja’s erfenis’ en zal zich zeker ook gaan wagen aan een tweede deel mocht dit in de toekomst uitgebracht worden.