Wat een mooi boek: de verhaallijnen, de structuur en de taal, alles klopt!

BoekieWoogie 17 mei 2025
‘Vogels op de wind’ is een bijzonder verhaal over de liefde tussen twee mensen die elkaar uit het oog zijn verloren. Ze leren elkaar kennen als jong kind op de basisschool, ze worden verliefd en zijn vastbesloten met elkaar te gaan trouwen. Maar de geschiedenis heeft zo zijn eigen wil en door de loop van de gebeurtenissen verliezen Suchi (of Suji) en Haiwen (of Howard) elkaar uit het oog. Zestig jaar later ontmoeten ze elkaar weer, in een supermarkt in de Verenigde Staten waar ze allebei wonen. Heeft hun liefde, na alles wat er gebeurd is en na alle wonden die ze hebben opgelopen, nog een kans of is het te laat?
Ook de structuur van dit boek is bijzonder, want Karissa Chen vertelt de verhalen van de hoofdpersonen in tegengestelde richting. Hun hoofdstukken wisselen elkaar af en in de derde verhaallijn in het heden komen de verhalen samen. Isolde was onder de indruk van het boek en geeft het vijf sterren. Lees meer over ‘Vogels op de wind’ in haar recensie op onze site.

Meer recensies van BoekieWoogie