Gouden kooi grijpt je vanaf de eerste bladzijde en laat je pas na de laatste weer los.

BoekieWoogie 23 september 2025
Amber de Witt is forensisch rechercheur. Wanneer ze opgeroepen wordt voor een zaak waarin iemand opgehangen is gevonden, is ze meteen volledig in haar rol. Samen met haar partner John gaan ze naar het plaats delict en onderzoeken de gruwelijke moordzaak op au pair Marit. Ze stuiten niet alleen op een lastig op te lossen moord, maar ook op een vriendengroep vol geheimen. Wanneer er nog een moord wordt gepleegd die verband houdt met de moord op Marit, zetten Amber en John alle zeilen bij om de zaak te ontrafelen. Amber geeft niet alleen al haar energie aan deze moordzaak, maar moet zich ook nog verdedigen in een eerdere zaak waarin ze bewijs heeft geleverd. Daarnaast vraagt haar privéleven ook de nodige energie, niet zonder gevolgen.

Laurien van Zanten woont samen met haar man Boudewijn en drie kinderen in Wassenaar. Wanneer ze plotseling wordt gebeld omdat hun au pair Marit opgehangen in hun huis is gevonden, staat de wereld van Laurien ineens volledig op zijn kop. Niet alleen moet ze de moord op Marit verwerken, maar stuit ze ook op geheimen in haar omgeving. Als journalist probeert ze haar eigen onderzoek te doen, maar ontdekt hierbij allerlei geheimen en zet ze hierbij haar eigen leven op het spel.

Gouden kooi is een thriller waarvan ik onder de indruk ben. Het boek is spannend, doordacht en kent verschillende wendingen. De verschillende verhaallijnen creëren spanning en zorgen ervoor dat je door wilt blijven lezen. ik heb erg genoten van het verhaal.

Ik vind dat Julienne Brouwers een boek heeft geschreven dat ontzettend fijn leest. Het verhaal is erg beeldend beschreven waardoor je erdoor wordt opgeslokt. De verhaallijnen van Amber en Laurien worden afwisselend beschreven, wat het verhaal soms extra spannend maakt. De verhaallijn van Laurien is in de ik-vorm geschreven, wat ervoor zorgt dat je als lezer onderdeel van het verhaal wordt en er volledig in wordt meegenomen.

Gouden kooi is een erg geschikt boek voor de aankomende herfstdagen. Wacht tot de regen flink tegen de ramen tikt, zoek een goed plekje op de bank en neem wat warms te drinken.

Meer recensies van BoekieWoogie

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.