Een studie in rood
In dit boek volg je de jonge Sherlock Holmes aan het begin van zijn vele avonturen en mysteries. Zo volg je hem op het begin van zijn carrière, je leest over meerdere zaken in dit boek zo begin je met de twee kortverhalen “De Gloria Scott” en “Het musgraveritueel” om dan daarna te beginnen in “Een studie in rood”.
De eerste twee kortverhalen zijn niet heel goed uitgewerkt maar dit doet het verhaal van de studie in rood niet ten onder. Zo is het leuk om te zien hoe Sherlock Holmes zich in de begin jaren al extreem goed was in het spotten van details. Wat dan later natuurlijk terugkomt in de rest van de reeks boeken,dit is leuk om over te lezen.
Het verhaal is spannend en humoristisch tegelijk wat een mooi balans aan het boek geeft. Door de mysterieuze gebeurtenissen puzzel je helemaal mee met Sherlock en Watson, waardoor de puzzelstukjes op het einde van het verhaal op zijn plaats vallen. Ook is de schrijfstijl erg fijn en het boek leest vlot.
Daarom geef ik “Sherlock Holmes een studie in rood” van Sir Arthur Conan Doyle *** sterren!!
Dit (e-) boek mocht ik ontvangen als recensie exemplaar van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie,bedankt hiervoor!