Bed en Breakfast
Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.
–
Het verhaal heeft een echte feelgood sfeer, zo zitten er momentjes in waar je om kan lachen en ook de nodige ongemakkelijke situaties die het verhaal luchtig houden.
De schrijfstijl is ook fijn en vlot, waardoor je een fijn leesritme kan aanhouden en je het boek zo uit hebt. Er zitten tussen de hoofdstukken door ook hele leuke kleine winterse illustraties waardoor je meteen in de winterse sfeer komt.
“We lopen van kamer naar kamer en kieze. kleuren, behang, planten, beddengoed… We maken lijstjes en plannen.”
-Winter in de B&B, Kaat de Kock.
De hele verhaallijn is iets wat je wel vaker ziet bij een winterse feelgood waardoor het niet meteen heel orgineel is. Maar de personages hadden wel een goed achtergrondverhaal en alles paste mooi in elkaar, waardoor het één mooi geheel werd.
Daarom geef ik “Winter in de B&B” van Kaat de Kock ***sterren!!
Dit (e-) boek mocht ik ontvangen als recensie exemplaar van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie,bedankt hiervoor!