Deze bundel bevat twee kerstverhalen en een winters verhaal vol romantiek.
‘Laat liefde niet wachten’ is een verhalenbundel met drie feelgoodnovelles die zich in de kerstperiode afspelen.
Een duwtje in de rug – Courtney Walsh
Hayes en Prudence zijn al heel lang beste vrienden. Waar iedereen hoopt dat ze een koppel zullen worden, zijn ze dat nog steeds niet. Hayes reist de wereld rond als reisjournalist, dus ze zien elkaar niet zo vaak. Hij verblijft dit jaar in december een tijdje in het dorp waar ook Prudence woont en hij krijgt daarbij van zijn tante de vraag om tijdelijk haar geheime functie als ‘matchmaker’ over te nemen. Hiervoor heeft hij de hulp van Prudence nodig.
Deze novelle is een typisch kerstverhaal. Geschreven vanuit de derde persoon volg je het leven van Hayes en Prudence mee tijdens de mooiste tijd van het jaar. Het verhaal is vrij beschrijvend geschreven en de dialogen zijn braaf.
Een leuk verhaal, maar niet meer dan dat. Ik had eerlijk gezegd eerder een detien-in-een-dozijn-gevoel want ik miste originaliteit.
Een buitengewoon geschenk – Deborah Raney
Rachel en Caleb zijn allebei docent in een school die uit financiële noodzaak moet sluiten. Terwijl ze allebei op zoek gaan naar een nieuwe baan en hopen hun droom te realiseren, bouwen ze een goede band op. Dan worden ze echter voor voldongen feiten gesteld die ze niet hadden voorzien.Deze novelle is een rustig, romantisch verhaal dat zich afspeelt in een kleinschalig, christelijk dorp. Dit bepaalt de sfeer waarin het verhaal zich afspeelt. Verwacht geen zwijmelverhaal, maar nette, serene dialogen. Het verhaal bevat vrij uitgebreide beschrijvingen, dus je krijgt heel wat details en achtergrondinformatie mee.
Een onvergetelijke kerst – Melissa Tagg
Maren Grant valt voor de charmes van het covermodel van haar debuutboek. Colin ziet er precies uit als het hoofdpersonage dat zij heeft bedacht. Ze beleven de perfecte date en Colin biedt Maren aan om langs te komen op de boerderij van zijn familie als ze ooit een plek nodig heeft om te schrijven. Een jaar later met kerst gaat Maren in op het aanbod, waar wanneer ze aankomt bij de boerderij blijkt dat zijn familie Colin al een jaar niet meer heeft gesproken.
‘Een onvergetelijke kerst’ is – zoals de titel prijsgeeft – een verhaal dat zich in de kerstperiode afspeelt. Het thema van het verhaal is leuk gevonden. De schrijfstijl met de uitgebreide dialogen leest vlot. Het is in de derde persoon geschreven.
Dit laatste verhaal sprak me persoonlijk het meest aan, zowel qua inhoud als schrijfstijl.
Deze bundel bevat twee kerstverhalen en een winters verhaal vol romantiek. Het zijn geen typische feelgoodverhalen, maar eerder voor de liefhebbers van romans.